Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί η Πολωνία – Ζητά από το ΝΑΤΟ να φέρει την αντιπυραυλική ασπίδα στην πόρτα του ρωσικού θύλακα Kaliningrad

Προκαλεί η Πολωνία – Ζητά από το ΝΑΤΟ να φέρει την αντιπυραυλική ασπίδα στην πόρτα του ρωσικού θύλακα Kaliningrad
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει το Kaliningrad, ως «το αβύθιστο καταδρομικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας»
Σχετικά Άρθρα
Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Πολωνία, που καλεί τους δυτικούς συμμάχους της να φέρουν το σύστημα πυραυλικής άμυνας πιο κοντά στην περιοχή του ρωσικού θύλακα Kaliningrad.
«Η επέκταση των ραντάρ ή των αντιπυραυλικών συστημάτων στην πολωνική επικράτεια θα ήταν πολύ χρήσιμη από τη σκοπιά των δυτικών γειτόνων μας.
Έτσι, εάν εμείς δίναμε έδαφος και εκείνοι ραντάρ και άλλα στοιχεία, τότε συνολικά θα έχουμε οικονομικό και στρατιωτικό όφελος
Στο τέλος, θα ήμασταν ασφαλείς», είπε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorsky στο κοινωνικό δίκτυο X.
Ο Sikorsky χαρακτήρισε την περιοχή του Kaliningrad, η οποία συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, ως «το αβύθιστο καταδρομικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Ο πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda δήλωσε στις 22 Απριλίου ότι οι αρχές της χώρας είναι έτοιμες να αναπτύξουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της.
Το εξήγησε λέγοντας ότι η Ρωσία φέρεται να ενισχύει όλο και περισσότερο την περιοχή του Kaliningrad από στρατιωτική άποψη και πρόσφατα «μεταφέρει τα πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία».
Το πρόγραμμα Nuclear Sharing επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να τοποθετούν τα πυρηνικά τους όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ που δεν διαθέτουν.
Η Ουάσιγκτον διατηρεί 100 τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη και την Τουρκία.
Τα φορτία που κυμαίνονται από 0,3 έως 50 κιλοτόνους για τις βόμβες B61-3 και B61-4 είναι αποθηκευμένα σε έξι βάσεις στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης