Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Ισχυρά κέρδη 5,1 δισ. δολ. στο α΄εξάμηνο 2021 - Επαναφέρει το μέρισμα

HSBC: Ισχυρά κέρδη 5,1 δισ. δολ. στο α΄εξάμηνο 2021 - Επαναφέρει το μέρισμα
Τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ξεπέρασαν εύκολα τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στην καταβολή ενδιάμεσου μερίσματος θα προχωρήσει η HSBC, καθώς τα προ φόρων κέρδη υπερτετραπλαστιάστηκαν στο β΄τρίμηνο του 2021, στα 5,1 δισ. δολάρια.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης επωφελήθηκε από τη βελτίωση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών, καθώς ακύρωσε τις προβλέψεις που είχαν διατεθεί για την κάλυψη πιστωτικών ζημιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού που έπληξε τις επιδόσεις το 2020.
Τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ξεπέρασαν εύκολα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι είχαν προβλέψει κέρδη 3,7 δισ. δολ. παρά τη μικρή πτώση των εσόδων.
Η τράπεζα έχει επίσης ενισχύσει τις επενδύσεις, ιδίως μέσω ενός σχεδίου ύψους 6 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στην Ασία.
Τα έσοδα ήταν 12,6 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, από 13,1 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.
«Τα καλά αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την επιστροφή της ανάπτυξης στις κύριες αγορές μας και σηματοδοτούν πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Noel Quinn.
Η HSBC ακύρωσε επιπλέον 300 εκατ. δολάρια προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο.
Έχει ακυρώσει τώρα τα αποθέματα των 700 εκατ. δολ. φέτος, μειώνοντας το σύνολο των αυξημένων αποθεμάτων της σε περίπου 2,4 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης