Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abramovich: Δεν αγόρασα την Chelsea κατ΄εντολή του Putin

Abramovich: Δεν αγόρασα την Chelsea κατ΄εντολή του Putin
Δικαστική διαμάχη στο Λονδίνο με αφορμή τις αποκαλύψεις σε ένα βιβλίο
Σχετικά Άρθρα

Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα οι δικηγόροι του Roman Abramovich στο πλαίσιο της αγωγής που έχει ασκήσει ο Ρώσος μεγιστάνας κατά της Catherine
καθώς στο βιβλίο της που αναφέρεται στον Vladimir Putin και τους… «ανθρώπους» του, αναφέρει πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έλαβε εντολή από τον τσάρο να αγοράσει την Chelsea.
Το βιβλίο υπό τον τίτλο «Putin’s People: How The KGB Took Back Russia And Then Took On The West», το οποίο εκδόθηκε από τον οίκο Harper Collins, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea.
Υποστηρίζει πως ο Putin ήταν αυτός που ώθησε τον Abramovich να αγοράσει την ομάδα προκειμένου να διεισδύσει και να διαφθείρει τη βρετανική πολιτική ελίτ.

O… ταμίας του Putin

Οι δικηγόροι του Ρώσου μεγιστάνα αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για ένα βιβλίο με βαθύτατο δυσφημιστικό περιεχόμενο και πλήθος από ανακρίβειες.
Μάλιστα, οι δικηγόροι του κ. Abramovich στάθηκαν ιδιαίτερα στους ισχυρισμούς του βιβλίου πως αποτελεί τον «ταμία του Putin» και πως «είναι ένας από τους πιο πιστούς φύλακες του Κρεμλίνου».
Σημειώνουμε πως ο Ρώσος μεγιστάνας κατέχει μια περιουσία που υπολογίζεται περίπου στα 19 δισ. δολάρια, την οποία έχτισε μέσα από την πώληση και αξιοποίηση ιδιωτικοποιημένων εταιρειών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Sibneft και η Aeroflot.
To 2003 αγόρασε την Chelsea και έκτοτε έχει «ρίξει» δεκάδες εκατομμύρια για την ανανέωση και αναβάθμιση της ομάδας προκειμένου να τη βοηθήσει στο κυνήγι επιπλέον τίτλων σε Αγγλία και Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης