Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θολώνει η επενδυτική ορατότητα, άνευρες κινήσεις αλλά και κέρδη +0,19% στις 877 μον. στο ΧΑ - Πιέσεις στον Ελλάκτωρ -4,5%

Θολώνει η επενδυτική ορατότητα, άνευρες κινήσεις αλλά και κέρδη +0,19% στις 877 μον. στο ΧΑ - Πιέσεις στον Ελλάκτωρ -4,5%
Χωρίς να καταναλώσουν ιδιαίτερες δυνάμεις οι αγοραστές κράτησαν το γενικό δείκτη πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών
Σχετικά Άρθρα
(upd18) Με περιορισμένες συναλλαγές, σημάδια κόπωσης και άτονες κινήσεις το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να κλείσει την έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, προσεγγίζοντας τη ζώνη των 875 με 880 μονάδων, η οποία αν και απειλήθηκε, τελικά διατηρήθηκε στις δημοπρασίες.
Η συμβολή της Βιοχάλκο σήμερα, όπως και της Alpha Bank και των Ελληνικών Πετρελαίων, αντιστάθμισαν τις ισχυρές απώλειες σε Ελλάκτωρ και Jumbo.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι παρά την άνοδο του γενικού δείκτη από τις 830 μονάδες στις 19 Ιουλίου, η αβεβαιότητα από την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και του φόβου νέων περιοριστικών μέτρων δεν έχει καθηλώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η επενδυτική ορατότητα έχει θολώσει ενώ η κόπωση είναι εμφανής αν και για την ώρα υπερτερούν οι επιλεκτικές αγορές σε δεικτοβαρείς τίτλους.
Στις τράπεζες, τα πρόσημα άλλαξαν πολλές φορές, με όλες ανεξαιρέτως να κινούνται προς τις δύο κατευθύνσεις, κλείνοντας τελικά ανοδικά μετά τη θετική ανάλυση της JP Morgan.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Η χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε με αρνητικά πρόσημα, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει έως το -0,17% και τον Τραπεζικό Δείκτη έως το -0,22%.
Λίγο πριν τις 11:00 όμως κινήθηκε σε θετικά εδάφη, τα οποία κράτησε έως και τις 13:00.
Ωστόσο, μετά από τέσσερις ώρες αρνητικών προσήμων, τελικά, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη +0,19% στις 877 μονάδες έχοντας υψηλό στις 881,52 μονάδες και χαμηλό 872,24 μονάδες.
Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και είναι μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 44,8 εκατ. ευρώ, ο όγκος 21,3 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 10,5 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.
Από πλευράς τζίρου ξεχώρισαν Jumbo και ΟΠΑΠ.


Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 877 με 880 μονάδες με πρώτη αντίσταση στις 885 μονάδες και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 850 μονάδες και ακολουθούν οι 830 και οι κρίσιμες 820 και οι 800 μονάδες.
Η διάσπαση της ζώνης των 800 μονάδων θα οδηγήσει αρχικά στις 780 μονάδες και σε ένα δυσμενές σενάριο με ένα καθολικό lockdown στις 750 και 720 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 524 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 540 μονάδες και ακολουθούν οι 550, οι 580 και οι 600 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 505 μονάδες και ακολουθούν οι 490 – 480 μονάδες και οι 460 μονάδες.

Βελτίωση στην ελληνική αγορά ομολόγων

Βελτίωση καταγράφηκε στην ελληνική αγορά ομολόγων όπως και στα υπόλοιπα ομόλογα στην Ευρωζώνη, καθώς καθημερινά στελέχη της ΕΚΤ επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή της να διατηρήσει τα επιτόκιά της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει 2% και να παραμείνει.
Ειδικότερα, το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 0,62% και το ιταλικό 10ετές στο 0,61% και με το μεταξύ τους spread στις 1 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, στις 74 μονάδες ή 0,74% ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 1030 μονάδες βάσης.

Με… οικονομία δυνάμεων το ΧΑ έκανε το 6Χ6 και οι μετοχές έως +30%

Χωρίς να καταναλώσουν ιδιαίτερες δυνάμεις οι αγοραστές έχουν επαναφέρει το γενικό δείκτη πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών, δίνοντας αθροιστικά κέρδη 5,2% μέσω 6 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων.
Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ο κλάδος της πληροφορικής απέκτησε και πάλι ανοδικό momentum και οι μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά ή πολυετή υψηλά.
Οι θετικές ειδήσεις, οι πληροφορίες για την πορεία των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αλλά και οι προοπτικές που διαμορφώνονται για τη χώρα λόγω του τουρισμού και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, βελτίωσαν και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Μάλιστα στις τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφεται και μία αποσύνδεση από τις αγορές του εξωτερικού καθώς το ΧΑ έχει μείνει αρκετά πίσω.
Η πορεία του τουρισμού δε φαίνεται να επηρεάζεται από την αύξηση των κρουσμάτων.
Από την άλλη τα καλά αποτελέσματα από Μυτιληναίο και ΕΧΑΕ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και εκτιμάται ότι θα δούμε συνέχιση των καλών δημοσιεύσεων και το επόμενο διάστημα.
Η επαναφορά του γενικού δείκτη πάνω από τις 870 μονάδων (εκθετικός των 100 ημερών), ουσιαστικά έγινε με τη βοήθεια μη τραπεζικών blue chips.
Η Μυτιληναίος έχει άνοδο 9,4% στις τελευταίες 6 συνεδριάσεις, η Ελλάκτωρ 9,66% παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου και είχε και αρνητική είδηση και η ΕΥΔΑΠ άνοδο 7,6%.
Η Lamda λόγω των ανακοινώσεων για τις προπωλήσεις στο Ελληνικό έχει άνοδο 7,4% στο εξαήμερο, ο ΟΠΑΠ 7,03%, η Coca Cola 7% και η Motor Oil 6%.
Τιτάν και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχουν άνοδο λίγο κάτω από 6% και ακολουθεί ο ΟΤΕ με άνοδο 5,4%.
Όλες οι συστημικές τράπεζες έχουν απόδοση χαμηλότερη από του γενικού δείκτη και θα μπορούσαν όπως και άλλες φορές να αποτελέσουν τις εφεδρείες.

Μετά την εξυγίανση των NPEs, οι τράπεζες… έχουν ελκυστική επενδυτική ιστορία;

Ένα βασικό θέμα που προβληματίζει τους επενδυτές είναι τι θα μπορούσε να συμβεί στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες…
Μετά την εξυγίανση των ισολογισμών με την εντυπωσιακή μείωση των NPEs από 106 δισεκ. στο αποκορύφωμα τους σε 7-10 δισεκ. προσεχώς δηλαδή μείωση σχεδόν 100 δισεκ. οι ελληνικές τράπεζες απέδειξαν ότι μπορούν να ορθοποδήσουν, να ανακάμψουν και να βγουν από τον βούρκο της στασιμότητας.
Σίγουρα οι τράπεζες χρειάστηκε να υποστούν μεγάλες ζημίες αλλά ο Ηρακλής 1 και Ηρακλής 2 είναι μια έμμεση ανακεφαλαιοποίηση άπαξ και η παροχή κρατικής εγγύησης σημαίνει σε απλή μετάφραση ότι το κράτος πήρε πάνω του μια ζημία από τις τιτλοποιήσεις των τραπεζών.
Υπολογίζεται σε μια δυνητική ζημία 3-4 δισεκ. και εάν λάβουμε υπόψη προβλέψεις και νέες ζημίες εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι τράπεζες δαπάνησαν πάνω από 12-14 δισεκ. κεφάλαια – μαζί με τις κρατικές εγγυήσεις – ώστε να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους.
Όμως η εξυγίανση ως επενδυτική ιστορία έχει αποτιμηθεί.
Οι τρέχουσες αποτιμήσεις περιλαμβάνουν σχεδόν καθολικά αυτή την παράμετρο.
Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών είναι 9,2 δισεκ. και τα κεφάλαια των τραπεζών είναι 21 δισεκ. (Alpha 5,4 δισεκ. Eurobank 5,3 δισεκ. Εθνική 5,47 δισεκ. και Πειραιώς 4,9 δισεκ)

JP Morgan: Αδικαιολόγητο το 40% discount των μετοχών των ελληνικών τραπεζών

Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με 0,43x σε όρους P/TBV (εκτιμήσεις 2022), επίπεδο που δείχνει ότι βρίσκονται σε βαθιά έκπτωση (discount) σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.
Και αυτό είναι αδικαιολόγητο, σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία θεωρεί ότι σε συνδυασμό με τα βιώσιμα επίπεδα απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROTE) στο 8% με 9% το 2023, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος εμφανίζει ένα ελκυστικό επενδυτικό προφίλ μεσοπρόθεσμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan δίνει σύσταση overweight (αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς) για την Alpha Bank, τη Eurobank και την Εθνική, ενώ είναι ουδέτερη (neutral) για την Πειραιώς.
Η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 1,50 ευρώ, για τη Eurobank στα 1,10 ευρώ, για την Εθνική στα 3,30 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,90 ευρώ.

DBRS: Ανθεκτική η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Η αγορά ακινήτων κατοικιών στην Ελλάδα παρουσίασε ανθεκτικότητα το 2020, παρά τις συνολικά οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, με την τάση να συνεχίζεται και το 2021 σύμφωνα με τον οίκο DBRS.
Μετά από σωρευτική άνοδο της τάξης του 9,2% την περίοδο 2018-19, η αύξηση των τιμών στα οικιστικά ακίνητα επιβραδύνθηκε το 2020 εξαιτίας των περιορισμών στα ταξίδια και άλλων μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία, όμως και πάλι στο σύνολο του έτους η απόδοση των τιμών διαμορφώθηκε στο +4,6%.
Παρά την επανεισαγωγή περιοριστικών μέτρων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα προκαταρκτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι τιμές των ακινήτων συνέχισαν να αυξάνονται με ρυθμό 3,3% σε ετήσια βάση.
Η ελληνική αγορά ακινήτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ξένες επενδύσεις με αποτέλεσμα οι πιο σημαντικές αυξήσεις τιμών να εντοπίζονται στην Αθήνα και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η επικαιρότητα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του τέταρτου κύματος κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τη μετάλλαξη Delta να έχει κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές προκαλώντας έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και επιστήμονες λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο τέταρτο κύμα, που αναμένεται να κορυφωθεί στα μέσα Αυγούστου, βάσει των επιδημιολογικών μοντέλων, μολύνονται αρκετά άτομα νεαρής ηλικίας, παιδιά καθώς και πολλοί ανεμβολίαστοι άνω των 40 ετών.
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα που δίνουν οι μετρήσεις των λυμάτων σε όλη τη χώρα καθώς, σε ορισμένες περιοχές η αύξηση ξεπερνά το 218%. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία του νησιού.
Κατά συνέπεια, οι προϋποθέσεις «ανάφλεξης» της πανδημίας υπάρχουν, ενώ ο κίνδυνος αυξάνεται και ενόψει των πανηγυριών του 15Αύγουστου, που μπορούν να αποβούν... μοιραία...
Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχει ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο να χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Νευρικότητα στη Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της Fed


Με νευρικότητα κινούνται σήμερα 28/7 οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από άλλο ένα μπαράζ ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.
Την προσοχή των επενδυτών θα μονοπωλήσει σήμερα η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, J. Powell ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει ότι το πρόσφατο ράλι του πληθωρισμού δεν αναμένεται να έχει διάρκεια ώστε να υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να αλλάξει το outlook της πολιτικής της.
Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες -0,26% στις 34.968 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -0,01% στις 4.400 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται +0,7% στις 14.763 μονάδες

Εν αναμονή της Fed οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, σε μια ημέρα γεμάτη με ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις και κυρίως τις δηλώσεις των επιτελών της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για την πορεία της νομισματικής της πολιτικής.
Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,14%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,32%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,06%.

Χαμηλά 7 μηνών στις αγορές της Ασίας - Σταθεροποιητικά η Κίνα

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών παραμένουν οι αγορές της Ασίας, με την Κίνα να σταθεροποιείται, μετά το sell off που προκάλεσαν οι νέες ρυθμιστικές παρεμβάσεις σε τεχνολογία, εκπαίδευση και αγορά ακινήτων.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, με τις μετοχές της SoftBank Group η οποία έχει έκθεση στην Κίνα, να υποχωρεί 3,7%.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση 0,24% στις 25.027 μονάδες, μετά το τριήμερο sell off.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραφε απώλειες 0,6% στις 3.361 μονάδες.
Το ενδιαφέρον των ασιατικών αγορών στρέφεται στη Wall Street,εν όψει των ανακοινώσεων από τη Federal Reserve.
Ο Asia Dow σημείωνε πτώση 1,4% στις 3.767 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραφε απώλειες 0,9% στις 52.105 μονάδες.
Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 72,03 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,5%, ενώ η τιμή του brent καταγράφει κέρδη 0,37% στα 73,8 δολ. το βαρέλι.

Κέρδη στις τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές

Κέρδη καταγράφηκαν στις τράπεζες με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,2310 ευρώ, με άνοδο +0,22% με όγκο 990 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,04 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,08 ευρώ, με άνοδο +1,12% με όγκο 4,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,53 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,3580 ευρώ, με άνοδο +0,15% με όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,69 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2021 στα 0,079 ευρώ ή 1,29 ευρώ μετά το νέο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,7798 ευρώ, με άνοδο +0,78% με όγκο 2,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,89 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,0450 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 466 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1430 ευρώ, με άνοδο +0,85% με όγκο 103 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 65 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,92 ευρώ, με άνοδο +0,13% και κεφαλαιοποίηση 298 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Βιοχάλκο και ΕΧΑΕ.
Στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι Ελλάκτωρ και Jumbo.
H Coca Cola έκλεισε στα 31,40 ευρώ, με πτώση -0,76% και κεφαλαιοποίηση στα 11,63 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 15,34 ευρώ, με άνοδο +0,99% και αποτίμηση 7 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 8,86 ευρώ, με πτώση -0,45% και αποτίμηση 2,05 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,59 ευρώ, με πτώση -0,19% και κεφαλαιοποίηση 600 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,94 ευρώ, με άνοδο +0,51% και αποτίμηση 4,07 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 16,34 ευρώ, με άνοδο +0,86% και κεφαλαιοποίηση 1,27 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,84 ευρώ, με άνοδο +1,04% και κεφαλαιοποίηση 1,78 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,79 ευρώ, με άνοδο +0,22% και κεφαλαιοποίηση 1,52 δισεκ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15,07 ευρώ, με κέρδη +0,20% και κεφαλαιοποίηση 2,15 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,48 ευρώ, με πτώση -1,10% και κεφαλαιοποίηση 1,83 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 8,08 ευρώ, με κέρδη +0,12% και κεφαλαιοποίηση 860 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,93 ευρώ, με πτώση -0,62% και κεφαλαιοποίηση 724 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) βρέθηκε στα 0,0264 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 24 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης