Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με… οικονομία δυνάμεων το ΧΑ έκανε το 6Χ6 και οι μετοχές έως +30%

Με… οικονομία δυνάμεων το ΧΑ έκανε το 6Χ6 και οι μετοχές έως +30%
Στις τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφεται και μία αποσύνδεση από τις αγορές του εξωτερικού καθώς το ΧΑ έχει μείνει αρκετά πίσω
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς να καταναλώσουν ιδιαίτερες δυνάμεις οι αγοραστές έχουν επαναφέρει το γενικό δείκτη πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών, δίνοντας αθροιστικά κέρδη 5,2% μέσω 6 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων.
Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ο κλάδος της πληροφορικής απέκτησε και πάλι ανοδικό momentum και οι μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά ή πολυετή υψηλά.
Οι θετικές ειδήσεις, οι πληροφορίες για την πορεία των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αλλά και οι προοπτικές που διαμορφώνονται για τη χώρα λόγω του τουρισμού και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, βελτίωσαν και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Μάλιστα στις τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφεται και μία αποσύνδεση από τις αγορές του εξωτερικού καθώς το ΧΑ έχει μείνει αρκετά πίσω.
Η πορεία του τουρισμού δε φαίνεται να επηρεάζεται από την αύξηση των κρουσμάτων.
Από την άλλη τα καλά αποτελέσματα από Μυτιληναίο και ΕΧΑΕ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και εκτιμάται ότι θα δούμε συνέχιση των καλών δημοσιεύσεων και το επόμενο διάστημα.
Η επαναφορά του γενικού δείκτη πάνω από τις 870 μονάδων (εκθετικός των 100 ημερών), ουσιαστικά έγινε με τη βοήθεια μη τραπεζικών blue chips.
Η Μυτιληναίος έχει άνοδο 9,4% στις τελευταίες 6 συνεδριάσεις, η Ελλάκτωρ 9,66% παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου και είχε και αρνητική είδηση και η ΕΥΔΑΠ άνοδο 7,6%.
Η Lamda λόγω των ανακοινώσεων για τις προπωλήσεις στο Ελληνικό έχει άνοδο 7,4% στο εξαήμερο, ο ΟΠΑΠ 7,03%, η Coca Cola 7% και η Motor Oil 6%.
Τιτάν και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχουν άνοδο λίγο κάτω από 6% και ακολουθεί ο ΟΤΕ με άνοδο 5,4%.
Όλες οι συστημικές τράπεζες έχουν απόδοση χαμηλότερη από του γενικού δείκτη και θα μπορούσαν όπως και άλλες φορές να αποτελέσουν τις εφεδρείες.

Ξεχωρίζουν τα μικρομεσαία

Ο κλάδος της πληροφορικής έχει τραβήξει και πάλι τα βλέμματα των επενδυτών.
Οι πληροφορίες για την εταιρική κερδοφορία, οδηγούν τις μετοχές υψηλότερα.
Η Epsilon Net βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ σε 6 μέρες έχει άνοδο 31%.
Η Space Hellas είναι σε πολυετή υψηλά με άνοδο 18,85%, η Byte έχει άνοδο 14,4%, η Ίλυδα έχει άνοδο 20,6% και η Entersoft 13,7% με τη μετοχή να είναι σε ιστορικά υψηλά και την αγορά να αναμένει σήμερα (28/7) τα αποτελέσματα εξαμήνου.
Η ΕΚΤΕΡ λόγω του αεροδρομίου της Πάρου έχει άνοδο 28,23% στο εξαήμερο και η Κλωστήρια Ναυπάκτου 27,99%.
Η Intertech μετά την πώληση από τη Eurobank του πακέτου του Δ.Κοντομηνά είδε τη μετοχή να ενισχύεται 25% περίπου.
Η Centric έχει άνοδο 23,77% και η Κέκροψ 21,1%.
Λόγω της πετυχημένης αύξησης κεφαλαίου και η Ελγέκα έχει άνοδο περίπου 18%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης