Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Πορείες διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για τον Covid – Επεισόδια έξω από τηλεοπτικό σταθμό

Κύπρος: Πορείες διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για τον Covid – Επεισόδια έξω από τηλεοπτικό σταθμό
Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση με κροτίδες, στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, πραγματοποίησαν, το βράδυ της Κυριακής (18/7/2021), ομάδες ατόμων διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα κατά της πανδημίας.
Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιές και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.
Το συγκρότημά δέχθηκε επίθεση από άτομα, που πέταξαν κροτίδες και προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.
Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με τα αιτήματα που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τη μορφή υπόμνηματος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούσαν επίσης να υπάρξει άμεση δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, των κομμάτων και των εργοδοτών ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες δεν θα χρεώνονται σε καμία περίπτωση για rapid test και ότι θα καταργηθεί η απαίτηση για rapid test ανά 72 ώρες.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη ενώ ζητείται άμεση κατάργηση των «παράνομων και αντισυνταγματικων», όπως αναφέρεται, διαταγμάτων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κυκλοφορία μπροστά από το Προεδρικό είχε διακοπεί.

Οργή Αναστασιάδη

Την οργή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά της πορείας διαμαρτυρίας για τα μέτρα – Covid αλλά και των επεισοδίων στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα».
«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Αναστασιάδης και προσθέτει:
«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους.
Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης