Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για Covid

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για Covid
Ο Macron ανακοίνωσε ριζικά μέτρα για την καταπολέμηση της ταχείας αύξησης των μολύνσεων από κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν το Σάββατο (17/7/2021) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.
Ο Macron ανακοίνωσε ριζικά μέτρα για την καταπολέμηση της ταχείας αύξησης των μολύνσεων από κορωνοϊό, τα οποία οι διαδηλωτές υποστηρίζουν, πως παραβιάζουν την ελευθερία όλων όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
Τα μέτρα είχαν ήδη προκαλέσει διαδηλώσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναγκάζοντας την αστυνομία να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
«Ο καθένας είναι κυρίαρχος στο σώμα του.
Σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την ατομική μου υγεία», δήλωσε ένας διαδηλωτής στο Παρίσι.

Πορείες σε ολόκληρη τη Γαλλία

Οι πορείες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας, όπως η Μασσαλία, η Λυών και η Λιλ, καθώς και σε πολλά μικρότερα αστικά κέντρα, περιλάμβαναν επίσης διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» που επιδιώκουν να αναζωογονήσουν το αντικυβερνητικό κίνημα που περιορίστηκε από τα lockdowns.
Επίσκεψη στο Anglet στη νοτιοδυτική Γαλλία, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Jean Castex, ο οποίος είπε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για το ευρύ κοινό προς το παρόν αλλά είναι ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση του ιού.
«Αφουγκράζομαι την απροθυμία που υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι πρέπει με κάθε κόστος να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την υγειονομική κρίση», δήλωσε ο Castex.

Νέα περιοριστικά μέτρα

Πάντως παρά την ένταση των διαμαρτυριών, μια δημοσκόπηση της Ipsos-Sopra Steria διαπιστώνει ότι πάνω από το 60% των Γάλλων συμφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς και την απαίτηση για πιστοποιητικό υγείας σε ορισμένους δημόσιους χώρους, γράφει το Reuters.
Νωρίτερα το Σάββατο (17/7), το γραφείο του Castex ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τους περιορισμούς σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από μια σειρά χωρών για να αντιμετωπίσει την άνοδο στις μολύνσεις, ενώ ανοίγει τις πόρτες της σε όσους έχουν λάβει όλες τις δόσεις των εμβολίων.
«Η μετάλλαξη Delta είναι εδώ και δεν πρέπει να κρύψουμε την αλήθεια, πως είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες.
Πρέπει να προσαρμοστούμε και να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Castex σε δημοσιογράφους στη νοτιοδυτική Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης