Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέτε να συμβεί και στην Ελλάδα; - Η Κίνα απαγορεύει σε ανεμβολίαστους να είναι σε δημόσιους χώρους και super market

Λέτε να συμβεί και στην Ελλάδα; - Η Κίνα απαγορεύει σε ανεμβολίαστους να είναι σε δημόσιους χώρους και super market
Πιέζουν το Facebook να απαγορεύει… ότι είναι αρνητικό για τα εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δημοσίως αναφέρει ότι το εμβόλιο της Pfizer δεν είναι τόσο αποτελεσματικό απέναντι στην παράλλαξη Delta του Covid 19 και παρ΄ ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερες από 1.200 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μετά τη χορήγηση των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna στις ΗΠΑ… στην Κίνα… σκληραίνουν την στάση τους κατά των ανεμβολίαστων.
Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και σε ένα καθεστώς όπως το Κινεζικό όπου δεν υπάρχει δημοκρατία με ένα μονολιθικό και αναχρονιστικό κομμουνιστικό κόμμα… δεν έχουν επιβάλλει επίσημα υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς… ωστόσο οι πρακτικές που ακολουθούν είναι προφανώς προσβλητικές για την δημοκρατία καθώς εκβιάζουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Ωστόσο λαμβάνουν μέτρα κατά των ανεμβολίαστων ακραία, απαράδεκτα και σίγουρα δημιουργούν πολίτες δύο ταχυτήτων.
Λέτε τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα;

Οι μη εμβολιασμένοι Κινέζοι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους

Μια τοπική αυτοδιοίκηση στην Κίνα απαγόρευσε στους Κινέζους κατοίκους που δεν έχουν εμβολιαστεί να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς δημόσιας συγκοινωνίας και σούπερ μάρκετ.
Εν τω μεταξύ, στους δημόσιους υπαλλήλους σε ολόκληρη την Κίνα θα αναστείλουν επίσης την καταβολή των μισθών τους εάν δεν εμβολιαστούν ανέφερε ανακοίνωση του καθεστώτος.
Σύμφωνα με πηγές στο Tanghe, μια κομητεία που βρίσκεται στην επαρχία Χανάν, μόνο με απόδειξη εμβολιασμού θα επιτρέπει σε έναν πολίτη να έχει πρόσβαση σε τοπικούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών.
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι ή οι εργολάβοι που δεν εμβολιάζονται, δεν θα πληρώνονται ούτε θα επιτρέπεται να εργάζονται, δήλωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την προώθηση του εμβολιασμού, που εκδόθηκε από το Κέντρο Διοίκησης και Πρόληψης του COVID-19 της Tanghe.

Ο νέος κανόνας εφαρμόζεται σε κάθε δημόσιο υπάλληλο σε ολόκληρη την κομητεία που πληροί τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων εργαζομένων και των συνταξιούχων που εργάζονται, όλοι τους θα δεχθούν επισκέψεις στο σπίτι ή στο τηλέφωνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 26 Ιουλίου… άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί «δεν επιτρέπεται να εισέρχονται σε σημαντικούς δημόσιους χώρους όπως πρακτορεία, επιχειρήσεις, σχολεία, ιατρικά ιδρύματα, σταθμούς μεταφοράς, εμπορικά κέντρα και super market».
Μια ανακοίνωση στις 12 Ιουλίου από την πόλη Ruijin στην επαρχία Jiangxi ανέφερε ότι οι επιλέξιμοι εργαζόμενοι - συμπεριλαμβανομένων των συγγενών τους εντός τριών γενεών - θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο επίσημος λογαριασμός του Ruijin Radio & TV Station δήλωσε την επόμενη μέρα στο WeChat, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στην Κίνα, ότι οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών θα πρέπει να ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού έως τις 25 Ιουλίου και τη δεύτερη δόση έως τις 25 Αυγούστου.
Η ανακοίνωση απαιτεί επίσης από τους μαθητές να υποβάλουν πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των μελών της οικογένειας πριν από την εγγραφή στο σχολείο.

Ψυχολογική εκστρατεία κατά των ανεμβολίαστων

Στις 16 Ιουλίου, το Tanghe Converged Media Center ανέφερε ότι οι αρχές ξεκίνησαν μια ψυχολογική εκστρατεία για να εξαφανίσουν τους... μη εμβολιασμένους.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια διάθεση στο κοινό ότι «ο εμβολιασμός αποδεικνύει τον πατριωτισμό», αφήνοντας όσους δεν εμβολιάστηκαν σε δίλημμα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Οι προσπάθειες της προπαγάνδας περιλαμβάνουν δημοσίευση συνθημάτων, μετάδοση από οθόνες LED και μεγάφωνα και οχήματα επιστρατεύονται για προπαγάνδα γύρω από πόλεις και χωριά.
«Άτομα άνω των 18 ετών θα πρέπει να εμβολιάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο και ότι είναι δύσκολο να διανήσουν ένα βήμα χωρίς εμβολιασμό», ανακοίνωσε η Επιτροπή Διαχείρισης της CBD Tanghe, ισχυριζόμενη ότι ο τοπικός εμβολιασμός σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω έχει φτάσει το 76%.

«Χωρίς εμβόλιο, Χωρίς εργασία, Χωρίς σχολείο, Χωρίς ψώνια»

Οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία της πολιτείας της Νέας Υόρκης που αρνούνται να εμβολιαστούν COVID-19 δεν πρέπει να επιτρέπεται να εργάζονται, λέει ο Geraldo Rivera της Fox News.
«Έχετε το δικαίωμα να μην εμβολιαστείτε. Έχω το δικαίωμα να προστατεύσω τα παιδιά μου»
Το tweet του Rivera αφορούσε το άρθρο της New York Post στις 12 Ιουλίου, σύμφωνα με το οποίο μόνο το 67% του προσωπικού των νοσοκομείων έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, σε σύγκριση με το 87% των κατοίκων που έχουν εμβολιαστεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Περίπου το 67% του προσωπικού γηροκομείων έχουν επίσης εμβολιαστεί στη Νέα Υόρκη σε σύγκριση με το 81% των κατοίκων της.
Ωστόσο, μόνο το 58% του προσωπικού στα γηροκομεία στο Μπρούκλιν εμβολιάστηκε σε σύγκριση με το 75% των κατοίκων.
Συνολικά, το 58% των ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω στο Μπρούκλιν εμβολιάστηκαν πλήρως και το 63% έλαβε τουλάχιστον μία δόση, από τις 15 Ιουλίου.
Η μεγαλύτερη ένωση υγειονομικής περίθαλψης, το 1199SEIU, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, δήλωσε ότι τα μέλη ενθαρρύνονται να εμβολιαστούν αλλά δεν υποστηρίζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
«Ενθαρρύνουμε θερμά τα μέλη μας να εμβολιαστούν, καθώς πιστεύουμε ότι είναι ένα ζωτικό εργαλείο για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον Covid 19.
Ωστόσο, δεν υποστηρίζουμε υποχρεωτικότητα», ανέφερε ο οργανισμός.
Η αναλύτρια επί ιατρικών θεμάτων του CNN, Δρ. Leana Wen, δήλωσε ότι τα εμβόλια COVID-19 πρέπει να επιβληθούν.
Οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα πρέπει να δυσκολεύουν τους ανθρώπους ώστε να τους εξαναγκάζουν σε εμβολιασμό.
«Αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνουμε σε αυτό το σημείο είναι να κάνουμε τον εμβολιασμό την εύκολη επιλογή.
Πρέπει να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι».

Τι σχεδιάζει ο Λευκός οίκος;

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Biden δεν έχει σχέδια να εκδώσει εθνική εντολή υποχρεωτικότητας για τα εμβόλια αλλά θα υποστηρίξει τοπικές εντολές.
«Αν θυμάμαι το πλαίσιο της ερώτησης, αφορούσε τις ομοσπονδιακές εντολές… αυτή δεν είναι μια απόφαση που λαμβάνουμε.
Αυτή δεν είναι η πρόθεσή μας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Οι αντιεμβολιαστές

Οι αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων υποστηρίζουν ότι τα τρία εμβόλια COVID-19 που προσφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκδοθεί μόνο με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης και δεν έχουν εγκριθεί πλήρως από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Ωστόσο, η Επιτροπή για την Ίση Απασχόληση των ΗΠΑ σε καθοδήγηση τον Μάιο του 2021 δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να απαιτούν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους εφόσον «οι εργοδότες συμμορφώνονται με τις εύλογες διατάξεις στέγασης του ADA [αμερικανοί με αναπηρία] και του νόμου για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1962 περί ίσων ευκαιριών απασχόλησης.
Νομοθέτες σε πολλές πολιτείες, εκτός από τη Νεβάδα, τη Δυτική Βιρτζίνια, το Μέριλαντ και το Μέιν, απάντησαν θεσπίζοντας νόμους που απαγορεύει στις επιχειρήσεις να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό ως προϋπόθεση απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας που απαγορεύει τα διαβατήρια εμβολίων ή την απαίτηση εμβολίου στα σχολεία.
Συνολικά 141 νομοσχέδια έχουν εισαχθεί σε όλες τις ΗΠΑ με 7 να έχουν καταστεί νόμος και 15 να έχει υπογραφεί νόμος από τον κυβερνήτη, σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Κρατικής Πολιτικής Υγείας.
Η Οκλαχόμα έγινε η πρώτη Πολιτεία που απαγόρευσε το εμβόλιο COVID-19 ως όρο στα δημόσια σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια όταν ο Κυβερνήτης Kevin Stitt, ένας Ρεπουμπλικανός, υπέγραψε το νομοσχέδιο της Γερουσίας 658 στις 28 Μαΐου.
Ο νόμος απαγορεύει επίσης στα σχολεία να επιβάλλουν χρήση μάσκας σε μη εμβολιασμένους μαθητές.
Επιπλέον, ο κυβερνήτης Mike DeWine υπέγραψε το House Bill 244 σε νόμο στις 14 Ιουλίου κατά της υποχρεωτικότητας χρήσης εμβολίων κατά του COVID-19 που δεν έχουν εγκριθεί από το FDA.

Τον Ιανουάριο 2022 η έγκριση των εμβολίων της Pfizer;

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα αξιολογήσει το αίτημα της Pfizer ώστε να εγκρίνει το εμβόλιο κατά του Covid 19 πιθανότατα έως τον Ιανουάριο του 2022.
Αξιωματούχοι της FDA τον Δεκέμβριο του 2020 χορήγησαν άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης σε εμβόλια κατά του COVID-19 στην Pfizer και στην Moderna καθώς και στην Johnson & Johnson.
Και οι τρεις εταιρείες έχουν ζητήσει ή σκοπεύουν να ζητήσουν πλήρη έγκριση, η οποία απαιτεί περισσότερα δεδομένα και πιο εμπεριστατωμένη αξιολόγηση.
Η Δρ Janet Woodcock, αναπληρωτής επίτροπος τροφίμων και φαρμάκων στο FDA, δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές στοχεύουν τον Ιανουάριο του 2022 να προχωρήσουν σε αναθεώρηση, αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι η έγκριση δεν θα μπορούσε να δοθεί και νωρίτερα».
Η Pfizer υπέβαλλε αίτημα για έγκριση, επίσημα γνωστή ως Biologics License Application (BLA), τον Μάιο 2021.
Περιλαμβάνει κλινικά δεδομένα από δοκιμή φάσης 3 που η Pfizer και η BioNTech, παρουσίασαν ότι το εμβόλιο τους είχε αποτελεσματικότητα 91,3% έναντι COVID-19 και 100% κατά σοβαρής νοσηρότητας.
Σχεδόν 187 εκατομμύρια δόσεις με Pfizer είχαν χορηγηθεί στις ΗΠΑ, έναντι 136 εκατομμυρίων δόσεων της Moderna και μόλις 12,9 εκατομμύρια δόσεις Johnson & Johnson.
Το εμβόλιο της Pfizer είναι το μόνο εγκεκριμένο για χρήση σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών.
Η Moderna ζήτησε από τον FDA τον προηγούμενο μήνα έγκριση για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, αφού μια μελέτη έδειξε ότι ήταν 100% αποτελεσματική στον πληθυσμό.
Η Moderna τον Ιούνιο ζήτησε επίσης πλήρη έγκριση από την FDA για τα εμβόλια της.

Πανδημία των ανεμβολίαστων

Ο Δρ Rochelle Walensky, επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι «αυτό γίνεται πανδημία των μη εμβολιασμένων».
«Βλέπουμε κρούσματα σε περιοχές της χώρας που έχουν χαμηλή κάλυψη εμβολιασμού, επειδή τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί διατρέχουν κίνδυνο.
Και οι κοινότητες που είναι πλήρως εμβολιασμένες γενικά είναι σε καλή κατάσταση».
Ωστόσο οι επικριτές σημειώνουν ότι τα άτομα που προσβάλλονται από COVID-19 και αναρρώνουν απολαμβάνουν διαρκή ανοσία, γεγονός που υποβαθμίζεται από το FDA και το CDC.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και η Pfizer εμφανιζόταν να έχει το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο, τα στοιχεία από το Ισραήλ ήρθαν να αποδείξουν ότι τα εμβόλια της είναι 64% και όχι 91% αποτελεσματικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι και η Pfizer εισηγήθηκε να υπάρξει και 3η δόση εμβολίου… προφανώς η εξέλιξη αυτή εγείρει πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer.

Πιέζουν το Facebook να απαγορεύει… ότι είναι αρνητικό για τα εμβόλια

Η γραμματέας του Γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου πρότεινε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να απαγορεύεται οποιαδήποτε δημοσίευση… εάν παραπληροφορεί περί των εμβολίων.
«Λαμβάνοντας ταχύτερη δράση εναντίον επιβλαβών αναρτήσεων, όπως γνωρίζετε όλοι, οι πληροφορίες ταξιδεύουν αρκετά γρήγορα».
Όταν ρωτήθηκε για την σχέση του Λευκού Οίκου με το Facebook, είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αποκλείει τίποτα στο Facebook ή σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
«Δεν κατεβάζουμε τίποτα. Δεν εμποδίζουμε τίποτα.
Το Facebook, και οποιαδήποτε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με το ποιες πληροφορίες πρέπει να υπάρχουν στην πλατφόρμα τους»
«Το θέμα μας είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες που οδηγούν σε άτομα να μην εμβολιάζονται».
Το Facebook, το Twitter, η Google και άλλες εταιρείες Big Tech είχαν στο παρελθόν μπλοκάρει πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Covid 19 διέρρευσε από εργαστήριο βιολογίας του Wuhan στην Κίνα.
Ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αληθινές και το Facebook, το Twitter, η Google υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Biden

Η πρόταση της Γραμματέως του Γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να απαγορεύουν αναρτήσεις κατά των εμβολίων, δέχθηκε καταιγισμό αρνητικών σχολίων.
Κάποιοι ανέφεραν ότι οι προτάσεις αυτές ήταν απόδειξη ότι η κυβέρνηση Biden συνεργάζεται ή αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες δηλαδή τις εταιρείες Big Tech να λογοκρίνουν άτομα στο διαδίκτυο.
Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης δεχθεί έντονη κριτική μετά την σχεδόν ταυτόχρονη αναστολή των λογαριασμών του πρώην Προέδρου Trump για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης