Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι λεπτομέρειες της αύξησης κεφαλαίου της Ελγέκα – Για κεφάλαιο κίνησης τα 10,8 εκατ. ευρώ

Οι λεπτομέρειες της αύξησης κεφαλαίου της Ελγέκα – Για κεφάλαιο κίνησης τα 10,8 εκατ. ευρώ

Θα καλύψουν το ποσοστό που τους αναλογεί οι βασικοί μέτοχοι – Πως διαμορφώνονται τα ποσοστά των μικρομετόχων αν δεν συμμετάσχουν

Σχετικά Άρθρα
Ξεκινάει την 1η Ιουλίου η αύξηση κεφαλαίου της Ελγέκα, με τους μετόχους να κατοχυρώνουν δικαίωμα στην αύξηση στις 30 Ιουνίου, στο τέλος της συνεδρίασης.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αύξηση αφορά στην έκδοση έως 28.561.077 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,24 ευρώ η κάθε μία, με αναλογία 9 Νέες Μετοχές για κάθε 10 παλαιές μετοχές και Τιμή Διάθεσης 0,38 ευρώ ανά μετοχή.
Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης, το σύνολο των κεφαλαίων που δύναται να αντληθούν από την Αύξηση θα ανέλθει έως το ποσό των 10.853.209,26 ευρώ.
Σε περίπτωση που η αύξηση καλυφθεί πλήρως το νέο σύνολο των μετοχών της εισηγμένης θα ανέλθει στα 60,29 εκατ. τεμάχια.
Η Ελγέκα θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης του Ομίλου, υποστηρίζοντας έτσι και την ενίσχυση των συνεργασιών του καθώς και τη θωράκιση της ομαλής λειτουργίας του στις δύσκολες τρέχουσες συνθήκες της Πανδημίας.
Πιο συγκεκριμένα, α) ποσό ύψους 2,0 εκατ. ευρώ περίπου θα διατθεί για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της θυγατρικής εταιρείας «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.» μέσω συμμετοχής σε επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αυτής και β) το υπόλοιπο ποσό ύψους 8,67 εκατ. ευρώ περίπου για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.
Αναφορικά με την επάρκεια κεφαλαίου κίνησης του Ομίλου, η Διοίκηση της Εταιρίας δηλώνει ότι, κατά την άποψή της, το κεφάλαιο κίνησης επαρκεί για τη χρηματοδότηση των τρεχουσών δραστηριοτήτων του Ομίλου, για τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της 18.06.2021, οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρίας είναι Αλέξανδρος Κατσιώτης με ποσοστό 32,633%, η Έλλη Δρακοπούλου με ποσοστό 13,074%, η Αικατερίνη Δρακοπούλου και η Αθανασία Δρακοπούλου που κατέχουν ποσοστό 11,511%, η κάθε μία.
Συνολικά, οι ανωτέρω Μέτοχοι κατέχουν άμεσα ποσοστό 68,729% και έχουν δηλώσει: Ο Αλέξανδρος Κατσιώτης, να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που του αναλογούν στην επικείμενη αύξηση, να συμμετάσχει ισόποσα στη διαδικασία προεγγραφής και ότι δεν προτίθεται να μειώσει το ποσοστό του για χρονικό διάστημα έξι μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των εν λόγω μετοχών στο Χ.Α..
Η Έλλη Δρακοπούλου, η Αικατερίνη Δρακοπούλου και η Αθανασία Δρακοπούλου δήλωσαν επίσης την πρόθεσή τους να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν στην επικείμενη αύξηση.
Σημειώνεται πως η Ελγέκα έχει συγκροτήσει έναν Όμιλο εταιριών ο οποίος, σήμερα, δραστηριοποιείται στους κλάδους: α) εμπορία τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών προϊόντων, β) παροχή υπηρεσιών logistics (3PL) και γ) διαχείριση ακινήτων.
Εκτός από την ελληνική αγορά, ο Όμιλος έχει παρουσία μέσω των θυγατρικών του στη Ρουμανία.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων για την αύξηση κεφαλαίου θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου.
Τα νέα κομμάτια εκτιμάται ότι θα μπουν προς διαπραγμάτευση στις 28 Ιουλίου.
Τέλος σημειώνεται πως οι λοιποί μέτοχοι έχουν σήμερα το 31,27%.
Αν δεν μπουν στην αύξηση κεφαλαίου τότε το ποσοστό τους θα υποχωρήσει στο 16,46% και ο βασικότερος μέτοχος ο κ.Κατσιώτης θα ενισχύσει το ποσοστό του στο 39,67%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης