Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Colonial Pipeline: Αγωγή από βενζινάδικο για τις ελλείψεις καυσίμων μετά την κυβερνοεπίθεση

tags :
ΗΠΑ - Colonial Pipeline: Αγωγή από βενζινάδικο για τις ελλείψεις καυσίμων μετά την κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία EZ Mart επιδιώκει να εκπροσωπήσει περισσότερα από 11.000 βενζινάδικα στις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Αγωγή από βενζινάδικο δέχθηκε η Colonial Pipeline το οποίο να εκπροσωπήσει χιλιάδες ακόμη για τις ευθύνες της όσον αφορά τις συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης ransomware τον Μάιο που «παρέλυσε» τη ροή βενζίνης, ντίζελ και καυσίμων αεροπλάνων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Διανομέας

Η εταιρεία EZ Mart 1 LLC, ένα βενζινάδικο δύο αντλιών στο Wilmington της Βόρειας Καρολίνας, αγοράζει καύσιμα από έναν διανομέα ο οποίος τα προμηθεύεται από την Colonial, σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γεωργίας.
Η έδρα της Colonial βρίσκεται στην Alpharetta της Τζόρτζια, τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα για την καταβολή των λύτρων, σημείωνει η EZ Mart στην αγωγή, στην οποία επιδιώκει να εκπροσωπεί περισσότερα από 11.000 βενζινάδικα.

Αμέλεια

Η εταιρεία του αγωγού μεταφοράς υγρών καυσίμων ήταν απερίσκεπτη και αμελής και επέδειξε «αδυναμία λήψης και υλοποίησης επαρκών και εύλογων μέτρων για να διασφαλίσει ότι η κρίσιμη υποδομή του αγωγού ήταν προστατευμένη», ισχυρίζεται η EZ Mart στην αγωγή της.
Η επίθεση ransomware επηρέασε το 45% της προσφοράς καυσίμων στην Ανατολική Ακτή, ανεβάζοντας τις τιμές της βενζίνης και προκαλώντας ελλείψεις στα πρατήρια καυσίμων, αφού η εταιρεία έθεσε εκτός λειτουργίας τον αγωγό μήκους περίπου 5.500 μιλίων στις 7 Μαΐου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης