Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Θα χρειαστούν ακόμη 5 χρόνια για το εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει όλες τις μεταλλάξεις του Covid

Βρετανία: Θα χρειαστούν ακόμη 5 χρόνια για το εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει όλες τις μεταλλάξεις του Covid
Μέχρι την κυκλοφορία του εμβολίου κατά όλων των μεταλλάξεων του Covid, θα χρειάζονται συνεχή προγράμματα εμβολιασμού, σύμφωνα με τον Βρετανό αρχίατρο
Σχετικά Άρθρα

Η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται να έχει αρκετό δρόμο κόμη, καθώς σύμφωνα με τον αρχίατρο της Μεγάλης Βρετανίας ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, παρά το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid – 19.
Μία περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία ανεβλήθη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Delta που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.
Ο ιατρός Chris Whitty δήλωσε ότι το τρέχον κύμα μολύνσεων Covid λόγω της παραλλαγής Delta πιθανότατα θα ακολουθηθεί από μια νέα αύξηση κρουσμάτων το χειμώνα.
Σημείωσε επίσης, πως ο Covid, «θα συνεχίσει να εκπλήσσει» και θα υπάρξουν ακόμη αρκετές μεταλλάξεις κατά την επόμενη περίοδο.

Πέντε χρόνια για το εμβόλιο κατά όλων των μεταλλάξεων

Επισήμανε δε ότι πιθανότατα θα χρειαστούν πέντε χρόνια πριν υπάρξουν εμβόλια που θα μπορούσαν να «κρατήσουν γραμμή άμυνας» σε πολύ μεγάλο βαθμό έναντι μιας σειράς παραλλαγών κορωνοϊού.
Και μέχρι τότε, πρόσθεσε, θα χρειαστούν νέα προγράμματα εμβολιασμού και αναμνηστικές δόσεις, όπως αναφέρει το CNBC.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η παραλλαγή Delta είναι τώρα υπεύθυνη για το μεγαλύτερο τμήμα των νέων λοιμώξεων, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί μεταξύ των νέων και των μη εμβολιασμένων, με αποτέλεσμα την αύξηση των νοσηλειών σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.
Οι βρετανικές αρχές ήλπιζαν, πως τα πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid-19 μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta και έτσι η εκστρατεία συνεχίζεται για την προστασία των νεότερων ατόμων που ενδέχεται να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Δοκιμές για τις ενισχυτικές δόσεις

Σύμφωνα με έκθεση των βρετανικών υγειονομικών αρχών, οι δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer - BioNTech και AstraZeneca είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να προλάβουν τη νοσηλεία με την παραλλαγή Delta.
Ωστόσο, ορισμένα εμβόλια αναφέρεται ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι άλλων στελεχών.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock ανακοίνωσε πως οι βρετανικές αρχές έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με την AstraZeneca για την εξασφάλιση ενός εναλλακτικού εμβολίου - το οποίο έχει προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
uk.JPG
Εν τω μεταξύ, οι δοκιμές επί των ενισχυτικών εμβολίων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη Βρετανία και υπάρχουν αναφορές πως ο πληθυσμός θα λάβει μία τρίτη δόση πριν από το χειμώνα του 2021.
Πάνω από 42 εκατομμύρια άνθρωποι υπεβλήθησαν στην πρώτη δόση εμβολίου στη Βρετανία - δηλαδή περίπου το 80% του ενήλικου πληθυσμού - και πάνω από 30 εκατομμύρια άτομα εμβολιάστηκαν πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης