Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο κατά της Τουρκίας

Δένδιας: Χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο κατά της Τουρκίας
Αισιοδοξούμε ότι θα φτάσουμε στο απόλυτο ζητούμενο που είναι οι συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας είπε ο κ.Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε την τουρκική επιθετικότητα ως «όπλο» κατά της Τουρκίας διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council for International Relations - Greece) με θέμα «Συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Διάσταση της Εξωτερικής Πολιτικής».
Αναφερόμενος στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις ο κ.Δένδιας υπογράμμισε ότι «με δεδομένες τις δυνατότητες που είχε η χώρα, το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και την γεωγραφική της θέση, πρέπει να δηλώσω ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι για αυτό το οποίο έχει επιτευχθεί τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».
«Θεωρούμε ότι αντιμετωπίστηκε, στο βαθμό που μπορούσε να αντιμετωπιστεί, μία μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, ένας μη πραγματικά γνωστός σε εμάς, μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, νεοοθωμανισμός.
Μπορέσαμε και χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν «όπλο» εναντίον της ίδιας της Τουρκίας, δηλαδή η ίδια η Τουρκία μας βοήθησε στο να δημιουργήσουμε κατανοήσεις και συμμαχίες.
Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε με την ίδια τακτική και με τη συνεχή κινητικότητα να διευρύνουμε τους ορίζοντες και να δημιουργήσουμε τελικά αυτό το οποίο είναι το απόλυτο ζητούμενο για τη χώρα, που είναι οι συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας» υποστήριξε ο κ.Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης