Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Περισσότερα από 5 δισ. ευρώ πλήρωσαν οι Έλληνες για την υγεία, το 2020

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Περισσότερα από 5 δισ. ευρώ πλήρωσαν οι Έλληνες για την υγεία, το 2020
Ο κ. Σαρρηγεωργίου ζήτησε τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και τη θέσπιση κινήτρων προς τα νοικοκυριά

Το δίπτυχο κίνητρα στους πολίτες για την ασφάλιση απέναντι στους κινδύνους (φυσικές καταστροφές, υγεία κα) γιατί μέσω αυτών μπορούν να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες αναδείχθηκε στο ασφαλιστικό συνέδριο της Ethos Media.
Με τη φράση «ο κόσμος παραμένει ακόμα επικίνδυνα ανασφάλιστος», που έκλεισε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, περικλείει την κατάσταση που ανέδειξε η πανδημία, αλλά και οι τελευταίες καιρικές καταστροφές.
Ο κ. Σαρρηγεωργίου ζήτησε τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και τη θέσπιση κινήτρων προς τα νοικοκυριά, προκειμένου οι Έλληνες να ασφαλίσουν την υγεία τους, τα σπίτια τους και την περιουσία τους
Τόνισε πως οι συμπολίτες μας πλήρωσαν από την τσέπη τους τον περασμένο χρόνο για δαπάνες υγείας 5,7 δισ. ευρώ, πέρα από τα έξοδα του κράτους για κοινωνική ασφάλιση και αναφερόμενος στα μηνύματα που έλαβε η ασφαλιστική αγορά από την κρίση, υπογράμμισε ότι το πρώτο ήταν η ανάγκη για νέες καλύψεις.
«Πρέπει εδώ να τονίσω πως για να αποζημιωθείς πρέπει να είσαι ασφαλισμένος και να έχεις κάνει το risk management της επιχείρησης ή της οικογένειάς σου» τόνισε.
Στο ίδιο μήκος και ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης Χρήστος Γεωργακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων φυσικών καταστροφών, οι ζημιές των νοικοκυριών δεν αποκαθίστανται με επιδόματα, εράνους και πράξεις αλληλεγγύης.
Ο σύμβουλος ασφαλιστικών εργασιών του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου σημείωσε πως στο εξωτερικό, ενόψει των νέων κινδύνων που διαμορφώνονται υπάρχουν πλάνα συνεργασίας μεταξύ κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στην Ελλάδα αντίθετα, τέτοιες πρωτοβουλίες δεν έχουν προχωρήσει λόγω χαμηλής ασφαλιστικής συνείδησης και απουσίας πολιτικής βούλησης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης