Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο Κορυφής των G7

Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο Κορυφής των G7
Υπό τον ήχο των τυμπάνων, η πορεία που διοργανώθηκε από την οργάνωση Extinction Rebellion διέσχισε την πόλη λιμάνι Φάλμουθ, που βρίσκεται 35 χλμ. από τον τόπο της συνόδου κορυφής
Σχετικά Άρθρα

Φορώντας μάσκες ή ντυμένοι στα κόκκινα, χιλιάδες οικολόγοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν για μια ηχηρή και πολύχρωμη διαδήλωση το Σάββατο (12/6/2021) στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία, ζητώντας από τους ηγέτες των G7 να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής.
Υπό τον ήχο των τυμπάνων, η πορεία που διοργανώθηκε από την οργάνωση Extinction Rebellion διέσχισε την πόλη λιμάνι Φάλμουθ, που βρίσκεται 35 χλμ. από τον τόπο της συνόδου κορυφής στο Κάρμπις Μπέι, αλλά που φιλοξενεί το κέντρο Τύπου.
Δεκάδες άνθρωποι, ντυμένοι στα κόκκινα, για να δείξουν τον κίνδυνο από τον επιταχυνόμενο ρυθμό εξαφάνισης των ειδών, ηγήθηκαν της πομπής που διέσχισε το Φάλμουθ.

Τεράστια σύριγγα


Από την πλευρά τους, φορώντας μάσκες που εικονίζουν τους παγκόσμιους ηγέτες και ντυμένοι με μαγιό ενός άλλου αιώνα, ακτιβιστές της Oxfam, μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας, ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες μιας ακτής του Φάλμουθ για να σατιρίσαουν την αδράνεια των υπευθύνων για το κλίμα.
Επίσης, προσποιήθηκαν ότι γινόταν μια μάχη γύρω από μια τεράστια σύριγγα, με την Oxfam να τάσσεται υπέρ της άρσης των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας η οποία θα επιτρέψει μια μαζική παραγωγή εμβολίων κατά του Covid-19.
Οι G7 αναμένεται να συζητήσουν την Κυριακή (13/6), την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας, ετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης