Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο – Διατήρηση των πρόσφατων κερδών περιμένουν οι αναλυτές

XA: Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο – Διατήρηση των πρόσφατων κερδών περιμένουν οι αναλυτές
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ και η ανακοίνωση του πληθωρισμού και των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ θα δώσουν σήμερα τον τόνο στις αγορές
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα για τους επενδυτές, οι οποίοι στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην πορεία του πληθωρισμού.
Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται σήμερα και όπως σημειώνουν οι αναλυτές θα καθορίσει την πολιτική της FED, ενώ ανάλογες κινήσεις περιμένουν και από την ΕΚΤ.
Αναφορικά με την πορεία της σημερινής συνεδρίασης, οι αγορές του εξωτερικού εκτιμάται ότι θα ανοίξουν σταθεροποιητικά και οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση των πρόσφατων βραχυπρόθεσμων κερδών για το ΧΑ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κρατήσει τα πρόσφατα κέρδη της.
Οι τραπεζικές μετοχές θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να ανοίξουν οριακά υψηλότερα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία θα καθορίσουν και το χρονοδιάγραμμα της FED για αγορά περιουσιακών στοιχείων και τη συνάντηση της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να διατηρήσει το πρόγραμμα στήριξης παρά τις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 892 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 892 μονάδες και ισχυρό σημείο αντίστασης οι 920 μονάδες.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ και η ανακοίνωση του πληθωρισμού (cons: 4.7%) και των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας (cons: 370.000)στις ΗΠΑ θα δώσουν σήμερα τον τόνο στις αγορές.

Beta
Οι επενδυτές είναι σε στάση αναμονής περιμένοντας τις αποφάσεις από την ΕΚΤ, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα θα επηρεάσουν την πορεία των αγορών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης