Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς: Αντλησε 600 εκατ. ευρώ για το ομόλογο Additional Tier 1 με 8,75% - Στα 2,2 δισ. η συνολική ζήτηση

Πειραιώς: Αντλησε 600 εκατ. ευρώ για το ομόλογο Additional Tier 1 με 8,75% - Στα 2,2 δισ. η συνολική ζήτηση

H Πειραιώς Financial Holdings ολοκλήρωσε επιτυχώς τηνπρώτη έκδοση ομολόγου Additional Tier 1 ύψους 600 εκατ.ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. («Πειραιώς»), κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση Ομολόγων Χωρίς Τακτή Λήξη, Σταθερού Επιτοκίου Κατηγορίας Additional Tier 1 με Υπό Αίρεση Προσωρινή Απομείωση («Τίτλοι AT1») ύψους 600 εκατ. ευρώ.
Η έκδοση προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 200 θεσμικών επενδυτών από περισσότερες των 20 χωρών, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία βιβλίου προσφορών, με τη συνολική ζήτηση να διαμορφώνεται σε 2,2 δισ. ευρώ.
Οι Τίτλοι ΑΤ1 είναι χωρίς τακτή και προσδιορισμένη ημερομηνία λήξης, με δυνατότητα ανάκλησης στην ονομαστική τους αξία το 2026.
Οι Τίτλοι ΑΤ1 φέρουν επιτόκιο 8,75%, πληρωτέο στο τέλος κάθε εξαμήνου.
Η Πειραιώς έχει τη διακριτική ευχέρεια να ακυρώσει συνολικά ή μερικά την πληρωμή του τόκου ανά πάσα στιγμή και η ονομαστική αξία των Τίτλων ΑΤ1 μπορεί να απομειωθεί ή ακυρωθεί εάν η Πειραιώς ή η εποπτική της αρχή προσδιορίσει ότι ο δείκτης Common Equity Tier 1υποχωρήσει κάτω από 5,125% σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Οι τίτλοι ΑΤ1 έχουν λάβει πιστοληπτική διαβάθμιση Ca από τον οίκο Moody’s και CCC- από τον οίκο S&P.
Η ημερομηνία διακανονισμού έχει προγραμματισθεί για τις 16 Ιουνίου 2021 και οι Τίτλοι ΑΤ1 θα εισαχθούν στην Αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.
Εξετάζεται επίσης η εισαγωγή τουςστην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Τα καθαρά έσοδα από την έκδοση των Τίτλων ΑΤ1 θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς και χρηματοδοτικούς σκοπούς σε επίπεδο Ομίλου, καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας κατά περίπου 200 μονάδες βάσης μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, που έχει δρομολογηθεί.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης