Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα

Μεγάλου (Πειραιώς): Ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα
Χρήστος Μεγάλου στο 10th Greek Investment Forum NY που διοργανώνει η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
Σχετικά Άρθρα

Iσχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί με τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών και την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», διαβλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.
Μιλώντας στο 10th Greek Investment Forum NY που διοργανώνει η ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι το στόρι της ελληνικής οικονομίας, το οποίο προσελκύει τους επενδυτές είναι οι μακροοικονομικές προοπτικές,οι μεταρρυθμίσεις που έλαβαν χώρα και αυτές που θα ακολουθήσουν και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που ήδη διαφαίνεται ότι θα επιτύχει η χώρα.
Ο κ.Μεγάλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την επενδυτική διάθεση αφού το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών ήταν ισχυρό και οδήγησε σε υπερκάλυψη της αύξησης ύψους 1,4 δισ.ευρώ κατά 4 φορές, με ευρεία σύνθεση και υψηλή ποιότητα των συμμετεχόντων.
Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην Τράπεζα και την οικονομία, σημείωσε ο κ. Μεγάλου, υπογραμμίζοντας ότι η πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμού και η σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω του covid-19, oδηγούν σε βελτίωση των προσδοκιών για γοργή ανάκαμψη.
Εχοντας θωρακιστεί κεφαλαιακά και με το σχέδιο μείωσης των ΝPEs σε πλήρη εξέλιξη, η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας και να συμβάλλει στην πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο αποτελεί για τη χώρα μια μοναδική ευκαιρία για τη μετάβαση σε βιώσιμη ανάπτυξη, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι ο μεγαλύτερος μοχλός του Ταμείου είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από τραπεζικό δανεισμό.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει από τις αρχές του έτους προχωρήσει σε νέες εκταμιεύσεις ύψους 2,3 δισ.ευρώ, με στόχο τη χορήγηση νέων δανείων ύψους 5,7 δισ.ευρώ για το σύνολο του 2021.
Προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs), παράλληλα με τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρήσεων και την υποστήριξη των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Για την περίοδο 2021-2024, σχεδιάζεται η εκταμίευση νέων δανείων της τάξης των 22-23 δισ.ευρώ προς τους πελάτες, εκ των οποίων το 75% προς επιχειρήσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η πανδημία επιτάχυνε την ψηφιακή προσαρμογή στο Δημόσιο με αλλαγές που θα χρειάζονταν πολλά χρόνια να πραγματοποιηθούν ενώ και οι τράπεζες ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία και την λειτουργική τους αποτελεσματικότητα.
«Στην Τράπεζα Πειραιώς, έχουμε ενσωματώσει την ψηφιοποίηση ως βασική στρατηγική και προσαρμόζουμε την παραδοσιακή τραπεζική στα ψηφιακά κανάλια», τόνισε ο κ. Μεγάλου και ανέφερε ότι το 95% των συνολικών συναλλαγών της Τράπεζας μπορούν να γίνουν ψηφιακά ενώ ακόμη περισσότερες καινοτομίες θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα.
Ενδεικτικά τον Μάϊο, πραγματοποιήθηκαν 34 εκ.συναλλαγές στην winbank, κατά 31% περισσότερες από ό,τι ένα έτος πριν ενώ καταγράφονται περίπου 2,4 εκ.εγγεγραμμένοι πελάτες.
Όπως επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, η Τράπεζα υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μετασχηματισμού, με στόχο την ενίσχυση των κερδών προ προβλέψεων μέσω συντονισμένων ενεργειών ενδυνάμωσης των εσόδων και μείωσης του λειτουργικού κόστους, με βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας.
Ενα από τα βασικά στοιχεία του μετασχηματισμού είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας προκειμένου η Τράπεζα να παρέχει στους πελάτες προσωποποιημένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με απλοποίηση των διαδικασιών και έμφαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης