Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΟΤΟΕ για εργασιακό νομοσχέδιο: Λέμε «όχι» στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

ΟΤΟΕ για εργασιακό νομοσχέδιο: Λέμε «όχι» στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

«Το νομοσχέδιο οδηγεί στην αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» αναφέρει η ΟΤΟΕ

Σχετικά Άρθρα
«Το νομοσχέδιο οδηγεί στην αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην αποδυνάμωση του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, στην απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων», ανέφερε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, ο Γιώργος Μότσιος, εκ μέρους της ΟΤΟΕ.
«Εμείς λέμε όχι, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία.
Γιατί κανείς εργαζόμενος, ούτε χθες, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, μπορεί απέναντι στον εργοδότη να αντισταθεί σε αυτά που θέλει, σε σχέση με το ωράριο εργασίας», είπε ο κ. Μότσιος και τόνισε ότι η ΟΤΟΕ λέει όχι στις διατάξεις που βάζουν εμπόδιο στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στην υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως είναι η ατομική διευθέτηση.
Ο κ. Μότσιος κατήγγειλε επίσης ότι με τις διατάξεις περιορίζεται υπέρμετρα το δικαίωμα της απεργίας που είναι ένα συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα.
Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την τηλε-εργασία επισήμανε ότι πρέπει ο εργαζόμενος να έχει δικαίωμα ανάκλησης και αποσύνδεσης και πρέπει η τηλεργασία να γίνεται μέσα από συλλογική συμφωνία και όχι από ατομική σύμβαση ή ατομική συμφωνία.
Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό ρόλο, ο κ. Μότσιος υπογράμμισε ότι ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι αναντικατάστατος στη σύγχρονη οικονομία, κοινωνία, δημοκρατία, για την προστασία των εργαζομένων, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Αυτό έχει δείξει η εμπειρία στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, τα τελευταία περίπου 40 χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του εμβληματικού ν. 1264/1982 που έδωσε φτερά στο συνδικαλιστικό κίνημα, δημιούργησε θεσμούς για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων», είπε ο κ. Μότσιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης