Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τη διακοπή των έκτακτων ενισχύσεων στους ανέργους ζητούν Ρεπουμπλικανοί – Να επιστρέψουν στην δουλειά

ΗΠΑ: Τη διακοπή των έκτακτων ενισχύσεων στους ανέργους ζητούν Ρεπουμπλικανοί – Να επιστρέψουν στην δουλειά
Οι γερουσιαστές επικαλούνται σε επιστολή τους την αναιμική αύξηση στην απασχόληση και εντεινόμενη έλλειψη ζήτησης εργασίας
Σχετικά Άρθρα

Να τερματίσει το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παροχών ανεργίας που παρείχε στους Αμερικανούς που βρέθηκαν εκτός της αγοράς εργασίας επιπλέον 300 δολ. την εβδομάδα προτρέπει την κυβέρνηση Biden oμάδα Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου, προειδοποιώντας ότι οι εν λόγω επιπλέον παροχές παρεμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του FOX Business την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.

Απασχόληση

Σε μια επιστολή προς τον Brian Deese, διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, την οποία FOX Business, τέσσερις γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών με επικεφαλής τον James Comer κάλεσαν τον Λευκό Οίκο να τερματίσει την επιπλέον ενίσχυση των ανέργων προτού το μέτρο λήξει επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, επικαλούμενοι την αναιμική αύξηση της απασχόλησης και την εντεινόμενη έλλειψη εργασίας.

Πίσω στη δουλειά

«Τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας και το κλείσιμο των δημοσίων σχολείων σε ορισμένες πολιτείες επιβραδύνουν την αμερικανική οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19» επισημαίνεται στην επιστολή.
«Είναι καιρός για τους Αμερικανούς να επανέλθουν στην κανονικότητα
Είναι καιρός να σταματήσει το bonus διαμονής στο σπίτι, να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και να δοθούν κίνητρα να επιστρέψουν στη δουλειά».

Νέες θέσεις εργασίας

Η επιστολή έρχεται στο απόηχο των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας του Μαΐου, η οποία αποκάλυψε ότι οι προστέθηκαν 559.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, υστερώντας από τις προσδοκίες της Wall Street για αυξηση περίπου 650.000.
Τον Απρίλιο, η οικονομία πρόσθεσε 278.000 θέσεις εργασίας, πολύ μικρότερη επίδοση από την πρόβλεψη του 1 εκατομμυρίου από τους οικονομολόγους της Refinitiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης