Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (HΠΑ): Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας δείχνουν ότι απέχουμε από την ανάκαμψη – Δεν ευθύνονται τα επιδόματα ανεργίας

Biden (HΠΑ): Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας δείχνουν ότι απέχουμε από την ανάκαμψη – Δεν ευθύνονται τα επιδόματα ανεργίας
Οι Ρεπουμπλικανοί εκφράζουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό και υποστηρίζουν πως τα «γενναιόδωρα» επιδόματα ανεργίας προκαλούν προβλήματα στην προσφορά εργασίας
Σχετικά Άρθρα

Η κατώτερη του αναμενόμενου αύξηση της απασχόλησης τον Απρίλιο στις ΗΠΑ προκαλεί έντονους πολιτικούς τριγμούς με αντικείμενο το ρόλο των «γενναίων» επιδομάτων ανεργίας όσον αφορά τη ζήτηση εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.
Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προέβη σε ανακοίνωση (7/5), με την οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να διακόψει το εβδομαδιαίο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων, το οποίο δίνεται στο πλαίσιο του πακέτου δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων το οποίο υποστήριξε η κυβέρνηση Biden.
Η απάντηση του προέδρου Biden ήταν άμεση καθώς δήλωσε ότι «υπάρχει πολύς δρόμος για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. σημειώνοντας πως τα νομοσχέδιά του για το επενδυτικό πρόγραμμα σε υποδομές αλλά και τη στήριξη των νοικοκυριών είναι πιο αναγκαία από π, οτέ.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο εκφράζουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό και υποστηρίζουν πως τα "γενναιόδωρα" επιδόματα ανεργίας αποθαρρύνουν τους ανέργους από το να επιστρέψουν στην εργασία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε αυτή την κριτική τονίζοντας ότι δεν έχει δει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας επιβαρύνουν τα στοιχεία για την απασχόληση.

Τα στοιχεία

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από το Υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ωστόσο με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 266.000 τον Απρίλιο μετά την καθοδική αναθεώρηση των στοιχείων του Μαρτίου κατά 770.000.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.
Τα στοιχεία για την ανεργία επίσης διέψευσαν τους αναλυτές που περίμεναν να μειωθεί, με τον δείκτη ανεργίας ωστόσο να αυξάνεται στο 6,1%.

Στη σωστή κατεύθυνση

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο Biden υπογράμμισε πως τα στοιχεία για την απασχόληση «δείχνουν ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση.
Οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν, αλλά η ανηφόρα είναι απότομη και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε», υπογράμμισε.

Δράσεις

Ο Biden τόνισε πως το πακέτο οικονομικής τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.
«Η σημερινή έκθεση απλώς υπογραμμίζει πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι δράσεις που αναλαμβάνουμε», πρόσθεσε ο Biden.
«Προτεραιότητά μου είναι η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Προτεραιότητά μου είναι οι εμβολιασμοί, αλλά και να διασφαλίσω ότι οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν θα μένουν ξεκρέμαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος πιέζει για να δοθούν περισσότερα τρισ. δολάρια σε δαπάνες για υποδομές, εκπαίδευση και άλλες προτεραιότητες.
Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας
Forecasters badly overestimated April jobs recovery
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης