Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εισήγηση για διακοπή του επιδόματος ανεργίας των 300 δολ. την εβδομάδα λόγω κενού στην προσφορά εργασίας

ΗΠΑ: Εισήγηση για διακοπή του επιδόματος ανεργίας των 300 δολ. την εβδομάδα λόγω κενού στην προσφορά εργασίας
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο 1 στους 4 που λαμβάνουν επίδομα ενδέχεται να έχει καλύτερο εισόδημα από αυτό που είχε όταν εργαζόταν
Σχετικά Άρθρα

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 και σύμφωνα με τα οποία ότι προστέθηκαν μόλις 266.000 νέες θέσεις, από 770.000 τον Μάρτιο, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ήδη οι πρώτες εκκλήσεις για δραστικά μέτρα έκαναν την εμφάνισή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 2021.
Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προέβη σε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να διακόψει το εβδομαδιαίο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων, το οποίο δίνεται στο πλαίσιο του πακέτου δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων το οποίο υποστήριξε η κυβέρνηση Biden.
Ποσοστό ανεργίας

Επιβράδυνση

«Τα απογοητευτικά στοιχεία, κάνουν ξεκάθαρο ότι πληρώνοντας τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν, υπονομεύεται αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια ισχυρή αγορά εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής πολιτικής για την εργασία του Επιμελητηρίου Neil Bradley, προσθέτοντας ότι οι κενές θέσεις εργασίας απειλούν με επιβράδυνση την οικονομική ανάκαμψη.
«Σύμφωνα με την ανάλυση του Επιμελητηρίου, το επίδομα των 300 δολαρίων έχει σαν αποτέλεσμα, ο ένας στους τέσσερις που το λαμβάνουν, να έχει καλύτερο εισόδημα από αυτό που είχε όταν εργαζόταν», προσέθεσε ο Bradley.
Απασχόληση ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης