Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γιατί ο Musk επικρίνει το Bitcoin και υποστηρίζει το Dogecoin; - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση του Richard Wyckoff του 1922;

Γιατί ο Musk επικρίνει το Bitcoin και υποστηρίζει το Dogecoin; - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση του Richard Wyckoff του 1922;
Ακόμη και μια κίνηση προς τα 40.000 δολάρια με 42.000 δολάρια δεν θα προστατεύσει το Bitcoin από τους κινδύνους να υποστεί βίαιη πτώση αργότερα, υποδηλώνει ένα μοντέλο πρόβλεψης τιμών του Richard Wyckoff
Σχετικά Άρθρα

Ο Richard Wyckoff απεβίωσε το 1934 αλλά έμεινε στην ιστορία ως ειδικός στην τεχνική ανάλυση και ειδικά το 1922 μοντελοποίησε την θεωρία του η οποία αποτελείται από ένα σύστημα 5 φάσεων.
Το μοντέλο Richard Wyckoff τι μας δείχνει για το Bitcoin το οποίο έχει υποχωρήσει στα 36.000 δολάρια;
Ακόμη και μια κίνηση προς τα 40.000 δολάρια με 42.000 δολάρια δεν θα προστατεύσει το Bitcoin από τους κινδύνους να υποστεί βίαιη πτώση αργότερα, υποδηλώνει ένα μοντέλο πρόβλεψης τιμών του Richard Wyckoff.
Το μοντέλο περιλαμβάνει μια προσέγγιση πέντε φάσεων για τον προσδιορισμό των τάσεων των τιμών, αποτιμώντας κυρίως την ψυχολογική αντίδραση των επενδυτών στην προσφορά και τη ζήτηση ενός περιουσιακού στοιχείου.
Οι πέντε φάσεις περιλαμβάνουν το Selling Climax (SC), το Successful Secondary Test (ST), Last Point of Support (LPS), Sign of Strength (SOS) και "σκαλοπάτια" - που σημαίνει περισσότερη ζήτηση για το περιουσιακό στοιχείο.
Η επιλεκτική προσφορά (PSY) σηματοδοτεί μια ισχυρή μεταβολή της ζήτησης προς τα πάνω καθώς οι τιμές αυξάνονται ενώ συνοδεύονται από αυξανόμενους όγκους.
Ωστόσο, η ανοδική τάση τελικά εξαντλείται, οδηγώντας σε μια ομοιόμορφη αγοραστική κορύφωση (BC).
Ακολουθεί πώληση που προκαλείται από την έλλειψη ζήτησης έναντι της άφθονης προσφοράς.
Ο Wyckoff αποκάλεσε τη διόρθωση ως Αυτόματη Αντίδραση (AR).

Εν τω μεταξύ, η Φάση Β περιλαμβάνει μια ψεύτικη ανάκαμψη προς την BC, που ονομάζεται Secondary Test (SET), ακολουθούμενη από μια άλλη πτώση που δείχνει το Σημάδι Αδυναμίας (SOW) του περιουσιακού στοιχείου.
Η Φάση Β βλέπει επίσης αδύναμες προσπάθειες ανάκαμψης από το SOW προς τα σημεία αντίστασης (UT).
Η μετάβαση στη Φάση Γ υποδεικνύει αναταραχή, γνωστή ως Upthrust After Distribution (UTAD).
Η Φάση D περιλαμβάνει μια ανησυχητική μείωση της ζήτησης έναντι της προσφοράς, επίσης γνωστή ως το τελευταίο σημείο προσφοράς (LPSY), που οδηγεί σε μια γενική πτώση των τιμών στη Φάση Ε.

Τι δείχνει η ανάλυση για το Bitcoin;

Μετά τα ιστορικά υψηλά του Bitcoin στα 65.000 δολάρια, σημειώθηκε μια μεγάλη διόρθωση περισσότερο από 50%.
Οι τιμές του Bitcoin κατέρρευσαν, εν συνεχεία ανέκαμψαν και τώρα κινούνται πλάγια σταθεροποιητικά.
Επομένως, η κίνηση του Bitcoin προσεγγίζει το μοντέλο Wyckoff.
Το αρνητικό σενάριο για το Bitcoin είναι να υποχωρήσει στα 20.000 δολάρια και το θετικό σενάριο είναι να κινηθεί πάνω από τα 42.000 δολάρια.
Charttttt1.png

Chartttt2.png

Η ειρωνεία του Elon Musk

Ο Elon Musk της Tesla της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων επικρίνει το Bitcoin επειδή καταναλώνει πολύ ενέργεια.
Από πλευράς ισχύος, το Bitcoin καταναλώνει περισσότερη ενέργεια στην φάση της εξόρυξης.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Bitcoin ηγείται των κρυπτονομισμάτων.
Η ειρωνεία είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι άμορφη με την έννοια ότι δεν ξέρετε από πού προέρχεται.
Απλώς κοιτάζοντας ένα κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας που σας μεταδίδεται, εκτός αν σας το πει κάποιος, δεν ξέρετε από πού προέρχεται.
Πρέπει να παρακολουθείτε την πηγή προέλευσης, όπου μερικές φορές η πηγή είναι πράσινη και ανανεώσιμη - όπως ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική ή γεωθερμική - αλλά μερικές φορές η ενέργεια είναι βρώμικος άνθρακας, πυρηνική ενέργεια και άλλα.
Το κύριο ζήτημα είναι ότι η ίδια η ενέργεια είναι ουδέτερη.
Η ενέργεια δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται.
Η ενέργεια είναι απλώς ενέργεια - ηλεκτρική ενέργεια.
Επομένως, η ειρωνεία είναι ότι με τον Elon Musk, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πουλά στην Tesla τροφοδοτούνται από την ίδια ενέργεια που χρησιμοποιεί το Bitcoin.
Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι επικρίνει τις μηχανές εξόρυξης που καταναλώνουν πολλή ενέργεια, καθώς τα αυτοκίνητα Tesla τροφοδοτούνται με πολλή ενέργεια που προέρχεται από όλο τον κόσμο.

Ποιος έχει δίκιο, ποιος κάνει λάθος;

Ο τρόπος για να απαλλαγείτε πραγματικά από τη βρώμικη ενέργεια είναι να διακόψετε την παραγωγή στην πηγή δηλαδή το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από μη βιώσιμες πηγές ενέργειας.
Μπορεί να πιστεύετε ότι τα φώτα των Χριστουγέννων είναι κάτι σωστό ή ότι η ενεργοποίηση του κλιματισμού είναι κάτι σωστό, όταν στην πραγματικότητα, τα φώτα των Χριστουγέννων - κατά τη γνώμη ορισμένων - είναι πραγματικά περιττά.
Από την άλλη πλευρά, τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια είναι απαραίτητα, αλλά εάν θέλατε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας θα μπορούσατε να πλύνετε στο χέρι.
Αυτές οι υποκειμενικές ανησυχίες σχετικά με το τι είναι σωστό ή λάθος, ή πώς κάποιος χρησιμοποιεί την ηλεκτρική του ενέργεια, πηγάζουν από τις τάσεις στην κοινωνία.
Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλυντήρια ή κλιματιστικά, γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται μηχανές εξόρυξης Bitcoin;
Όλες αυτές οι συσκευές σπαταλούν ενέργεια, αλλά αυτά τα παραδείγματα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και καλύτερη.

Είτε πρόκειται για τη Συμφωνία του Παρισιού είτε για κάποια άλλη σημαντική διεθνή συμφωνία, ο στόχος πρέπει να είναι η εξάλειψη της βρώμικης ενέργειας στην πηγή της, στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, πολλές βιομηχανίες χρησιμοποιούν πολλή ηλεκτρική ενέργεια: εξόρυξη αλουμινίου, χάλυβα, χρυσού και αργύρου - όλοι καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα και χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια, είτε πρόκειται για ηλεκτρική ενέργεια είτε για ενέργεια από ορυκτά καύσιμα.
Στο τέλος, είναι θέμα κρίσης σχετικά με το ποια δραστηριότητα είναι καλή ή κακή.
Η απάντηση εδώ θα ήταν εντελώς υποκειμενική:
Για μερικούς, είναι καλό να εξορύσσεται χρυσός ή να επεξεργάζεται ο χάλυβας, ενώ η εξόρυξη Bitcoin είναι καταστροφική για το περιβάλλον.

Γιατί ο Musk επέλεξε το Dogecoin;

Ο Elon Musk του αρέσει να είναι διάσημος και να έχει εξουσία. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι με το Bitcoin, δεν έχει επιρροή σε αυτό, λόγω της ήδη ισχυρής θέσης του Bitcoin.
Με άλλα λόγια, δεν μπορούσε να επηρεάσει το Bitcoin και να καθορίσει την τάση.
Το Dogecoin, το οποίο δημιουργήθηκε ως χόμπι, στην συνέχεια εγκαταλείφθηκε
Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα θεωρία:
Ο Elon Musk ανακάλυψε την «τραγωδία» του Dogecoin και συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να το ελέγξει.
Θα μπορούσε να γίνει ο νέος επικεφαλής του Dogecoin.
Με έναν τόσο ισχυρό, διάσημο ηγέτη το Dogecoin, θα βρισκόταν στο επενδυτικό επίκεντρο.
Ο Elon Musk ακολούθησε αυτή την συνταγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης