Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

To Bitcoin σε 10 χρόνια θα υιοθετηθεί μαζικά, με άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών - Οι διορθώσεις μέρος της εξέλιξης

To Bitcoin σε 10 χρόνια θα υιοθετηθεί μαζικά, με άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών - Οι διορθώσεις μέρος της εξέλιξης
Σε 10 χρόνια το Bitcoin θα είναι μέρος των καταθετικών λογαριασμών πολύ μεγάλου μέρους των πολιτών ανά τον κόσμο
Σχετικά Άρθρα

Το Bitcoin (BTC) μπορεί να απέχει μόλις 10 χρόνια από τη μαζική υιοθέτηση του ως νόμισμα «bitcoinization».
Να σημειωθεί ότι το Bitcoin την τρέχουσα περίοδο διαπραγματεύεται στα 37.800 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση στα 709 δισεκ. σε σύνολο αξίας όλων των κρυπτονομισμάτων τα 1,72 τρισεκ. δολάρια.
Αυτό σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο του Bitcoin στις 4 και 5 Ιουνίου 2021 στο Μαϊάμι , οι οποίοι παρουσίασαν εκπληκτικά αισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με την καθολική αποδοχή του Bitcoin.
Το Bitcoin θα μπορούσε να είναι νόμισμα σε λογαριασμούς «καταθετών» με μαζικό τρόπο έως το 2031
Μιλώντας σε ένα πάνελ, ο συγγραφέας του Bitcoin Standard, Saifedean Ammous, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης Unchained Capital, Parker Lewis και επικεφαλής της ανάπτυξης Kraken, Dan Held, ανέφεραν ότι σε 10 χρόνια το Bitcoin θα είναι μέρος των καταθετικών λογαριασμών πολύ μεγάλου μέρους των πολιτών ανά τον κόσμο.
«Νομίζω ότι βάσει του τρόπου με τον οποίο το Bitcoin έχει υιοθετηθεί ιστορικά και βάσει των τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα πρέπει να εκτυπώσει η Fed τους επόμενους μήνες έως χρόνια, θα ήταν δυνητικά συντηρητικό να πούμε ότι το Bitcoin εξελίσσεται σε μονάδα για λογαριασμό εντός των επόμενων 10 ετών.
Αυτό θα συνεπαγόταν ότι το δίκτυο Bitcoin θα πρέπει να ενσωματώσει δισεκατομμύρια νέους χρήστες έως το 2031, ωστόσο ήδη ποσοστό υιοθέτησης από το 2011 έχει ήδη δημιουργήσει εκατοντάδες εκατομμύρια Bitcoin.
«Αν έχουμε ένα συμβάν όπου θα σημειωθεί μια ταχεία υποτίμηση των νομισμάτων fiat (fiat χαρακτηρίζονται όλα τα κλασσικά νομίσματα π.χ. δολάριο, ευρώ κ.α.) ή το Bitcoin αρχίζει να αυξάνεται φθάνοντας στο 1 εκατομμύριο δολάρια ναι τότε το Bitocin θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα βασικά νομίσματα σε λογαριασμούς ανά τον κόσμο ίσως και νωρίτερα αλλά τα 10 χρόνια είναι ρεαλιστικό σενάριο.

Στόχος 100.000 δολάρια ή 288.000 δολάρια;

Όπως ανέφερε το Cointelegraph, το μοντέλο stock-to-flow προβλέπει μια μέση τιμή Bitcoin είτε 100.000 δολάρια είτε 288.000 δολάρια σε αυτόν τον νομισματικό κύκλο, ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου που χρησιμοποιείται.
Μέχρι στιγμής, το PlanB παρέμεινε ανεπηρέαστο λόγω της αύξησης 50% της αξίας του Bitcoin από τα τελευταία υψηλά όλων των εποχών τα 64.500 δολάρια.

Οι μεγάλες πτώσεις μέρος της εξέλιξης των κρυπτονομισμάτων

Οι προκλήσεις υποκινούν την πρόοδο.
Η τεχνολογία, όπως και η ίδια η ζωή, δεν μπορεί να είναι στατική. Μόνο η δυναμική προκαλεί θετικές αλλαγές στις κοινωνίες.
Εν μέσω της κατάρρευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων στα μέσα Μαΐου, πολλοί μικροεπενδυτές και θεσμικοί επενδυτές άρχισαν να χάνουν την πίστη τους στο λαμπρό μέλλον των κρυπτονομισμάτων γενικά και ειδικότερα του Bitcoin (BTC).
Οι εταιρείες και τα θεσμικά όργανα, οι φάλαινες (οι μεγάλοι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων) δέχτηκαν ισχυρό σοκ.
Το διαδίκτυο κατακλύστηκε από ένα κύμα δυσπιστίας προς το «νούμερο ένα κρυπτονόμισμα» το Bitcoin το οποίο πολλοί θεωρούσαν ότι θα υποκαταστήσει τον χρυσό.

Πρέπει να δούμε την πλήρη εικόνα εδώ για να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει.
Η τελευταία φορά που η αγορά υπέστη σημαντικές απώλειες ήταν πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2020.
Το 2021 οι πωλήσεις πανικού που προκλήθηκαν από μια σειρά αρνητικών γεγονότων – την σταυροφορία του Elon Musk στο Twitter εναντίον του Bitcoin, η φημολογούμενη δικαστική υπόθεση κατά του Binance και η προσπάθεια περιορισμού των κρυπτονομισμάτων από την κινεζική κυβέρνηση οδήγησαν σε μια τεράστια κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων.

Οι διορθώσεις μέρος της εξέλιξης

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που δεν κατανοούν το πώς λειτουργεί η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν συνειδητοποιούν το βάθος των αλλαγών που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.
Η συναισθηματική φόρτιση είναι ο χειρότερος εχθρός ενός επενδυτή ή ενός trader σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ψηφιακό οικοσύστημα περιουσιακών στοιχείων.
Αξίζει να δούμε τα γεγονότα και να αναλύσουμε τις αλλαγές για να κατανοήσουμε την πραγματική αξία των οικοσυστημάτων που αναπτύσσονται στο εύφορο έδαφος του blockchain.

Ο άνεμος της αλλαγής

Η επενδυτική νοοτροπία έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.
Παρόλο που συνεχίζει να κυριαρχείται από μια εξαιρετικά κερδοσκοπική στρατηγική κάποια πράγματα έχουν αλλάξει.
Οι επενδυτές εναλλάσσονται μεταξύ μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στρατηγικών.
Ο αριθμός των ATMs Bitcoin έχει διπλασιαστεί από το 2020.
Αυτή η δραματική αύξηση καταδεικνύει σαφώς την αυξανόμενη ζήτηση για τα κρυπτονομίσματα.
Έτσι η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία τρισεκ. δολαρίων.

Τα Stablecoins - μάρκες που συνδέονται με το αντίστοιχο περιουσιακό στοιχείο fiat όπως το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ κ.λπ. - έχουν αποκτήσει σημαντικό βάρος το 2020-2021.
Με την εμφάνιση νέων πλατφορμών γνωστών ως αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία ή πρωτόκολλα DeFi, δημιουργήθηκαν επενδυτικές ευκαιρίες χωρίς κινδύνους.
Τέτοιες πλατφόρμες δεν είναι τίποτα περισσότερο από κατανεμημένα προγράμματα που παρέχουν υπηρεσίες εκκαθάρισης, φύλαξης και διακανονισμού.
Κάθε χρόνο παίρνουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι αποκεντρωμένες συναλλαγές υπεραποδίδουν έναντι των κεντρικών συναλλαγών όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών, οδηγώντας σε χίλιες φορές αύξηση των όγκων συναλλαγών μόνο το τελευταίο έτος.
Μέχρι τώρα, η κεφαλαιοποίηση της DeFi έχει φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί αναμφίβολα.

Μιλώντας για παραδείγματα, μπορούμε να περιγράψουμε ότι ακόμη και μεγάλες εταιρείες όπως η Deutsche Telekom έχουν εγκαταλείψει τα ιδιωτικά blockchains και μελετούν δημόσιες υποδομές, υποστηρίζοντας κόμβους σε δίκτυα όπως Ethereum, Solana, Algorand, Celo κ.λπ.
Αυτό το γεγονός υποδηλώνει ότι ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων κερδίζει έδαφος στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών εκκαθάρισης, φύλαξης και διακανονισμού - όπως ακριβώς το Bitcoin είχε προηγουμένως εξασφαλίσει το καθεστώς ενός προστατευτικού περιουσιακού στοιχείου, αμφισβητώντας τον χρυσό.

Παρατηρούμε ότι η εταιρική ζήτηση επιταχύνθηκε όταν τα πραγματικά επιτόκια καταθέσεων σε δολάρια έγιναν αρνητικά (επιτόκιο κεντρικής τράπεζας μείον τον πληθωρισμό).
Οι πληθωριστικές προσδοκίες έχουν ενταθεί τον τελευταίο χρόνο, οδηγώντας πολλούς να αναζητήσουν την μακροπρόθεσμη διατήρηση του κεφαλαίου τους.
Σήμερα, το Bitcoin κερδίζει με επιτυχία τις καρδιές και το μυαλό όχι μόνο των κερδοσκόπων και των funds που ακολουθούν τακτικές αντιστάθμισης - arbitrage γιατί όλοι συνειδητοποιώντας το αναπόφευκτο της υποτίμησης των νομισμάτων fiat.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, επιτρέπεται στις τράπεζες να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης για περιουσιακά στοιχεία τύπου κρυπτονομισμάτων.
Οι αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία ξεχωρίζουν, ωστόσο η εμπλοκή κρατών εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, θέλουν να ελέγξουν μια μη ελέγξιμη αγορά όπως των κρυπτονομισμάτων.

Το μέλλον των κρυπτονομισμάτων είναι αναμφισβήτητα αισιόδοξο...

Οποιαδήποτε περίοδος διόρθωσης και πτώσης, θα πρέπει να θεωρείται ως ένας άλλος γύρος εξέλιξης.
Στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να περιμένουμε ότι οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους από τη σχολαστική παρακολούθηση της αγοράς, τη διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με τα χαρτονομίσματα (που δεν έχει καμία αξία) και την προσδοκία νέων υψηλότερων τιμών… στην δημιουργία νέων τάσεων πέριξ των κρυπτονομισμάτων.
Προσεχώς θα έχουν blockchains 3ης γενιάς και ο έντονος ανταγωνισμός θα εκραγεί τα επόμενα χρόνια.
Crutpo_BN.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης