Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Μorgan: Το Bitcoin θα κατρακυλήσει στις 24.000 δολ. και μετά θα φτάσει στις 145.000 δολ.

JP Μorgan: Το Bitcoin θα κατρακυλήσει στις 24.000 δολ. και μετά θα φτάσει στις 145.000 δολ.
Τόσο το Bitcoin όσο και τα υπόλοιπα altcoins θα υποστούν ακραία διολίσθηση, καθώς το ενδιαφέρον των θεσμικών έχει αρχίσει να περιστέλλεται
Σχετικά Άρθρα

Στις 24.000 δολ. ανά νόμισμα αναμένεται να κατρακυλήσει στο εγγύς μέλλον το Bitcoin.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα θα ξεπεράσει το ποσό ρεκόρ των 145.000 δολ.
Αυτά υποστηρίζει με report της η JP Morgan.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, θα πρέπει να αναμένουμε μια βαθύτερη διόρθωση στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
Τόσο το Bitcoin όσο και τα υπόλοιπα altcoins θα υποστούν ακραία διολίσθηση, καθώς το ενδιαφέρον των θεσμικών έχει αρχίσει να περιστέλλεται. 
Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin θα κατρακυλήσει από τις 24.0000 έως τις 36.000 δολ., όπως αναφέρει η JP Morgan – και αυτή είναι η εύλογη αξία του.
Σημειώνεται πως η αμερικανική τράπεζα υπολογίζει το fair value του Bitcoin βάσει του χρυσού. 

Στα 145.000 δολ.

Σε ό,τι αφορά το μακροπρόθεσμο μέλλον, η JP Morgan τα «γυρνάει» ελαφρώς, υποστηρίζοντας ότι το Bitcoin ενδέχεται να φτάσει στα 145.000 δολ. ανά νόμισμα, συγκλίνοντας με την αξία του χρυσού.
Eάν η αναλογία χρυσού προς Bitcoin στο χαρτοφυλάκιο ενός επενδυτή είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες ενίσχυσης του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος.
Όμως, για να φτάσει τις 145.000 δολ., το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα θα πρέπει πρώτα να πέσει στις 24.000 δολ.
Η εντεινόμενη μεταβλητότητα, ειδικά έναντι του χρυσού, εμποδίζει την υιοθέτηση του bitcoin ως ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου.
Ως εκ τούτου, ο «ψηφιακός χρυσός» καταλήγει να μην είναι και τόσο… χρυσός.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2021 το Bitcoin είχε χαρακτηριστεί από τους αναλυτές της JP Morgan επικίνδυνο περιουσιακό στοιχείο που δεν ενδείκνυται για χρηματιστηριακή αντιστάθμιση.
Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, οι αναλυτές της τράπεζας παραδέχτηκαν ότι η επένδυση 1% του χαρτοφυλακίου σε bitcoin θα βοηθούσε τους επενδυτές να προστατευθούν από τους κινδύνους του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού συστήματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης