Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Ναι» στη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε εφήβους 12 έως 15 ετών

Βρετανία: «Ναι» στη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε εφήβους 12 έως 15 ετών
Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech για τον Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα δήλωσε την Παρασκευή 4/6 ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech είναι ασφαλές για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών μετά από «αυστηρή επισκόπηση» και κατόπιν παρόμοιων αξιολογήσεων σε ΕΕ και ΗΠΑ.
«Έχουμε εξετάσει προσεκτικά τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο Pfizer / BioNTech Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και ότι τα οφέλη αυτού του εμβολίου υπερτερούν κάθε κινδύνου» δήλωσε ο Rain, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής για τα φάρμακα και την υγειονομική περίθαλψη.
Πριν λίγες ημέρες και ο ΕΜΑ αποφάνθηκε υπέρ της χρήσης του σκευάσματος σε παιδιά άνω των 12 ετών και έως 15, στο πλαίσιο της προστασίας τους από τον κορωνοϊό.
Ο επικεφαλής του οργανισμού EMA που εξέτασε το εμβόλιο, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή είχε λάβει τα απαραίτητα δεδομένα για να εγκρίνει το εμβόλιο για τους νεότερους εφήβους και διαπίστωσε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι της COVID-19.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης