Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση για ανάσες ή αδυναμία υπέρβασης των 900 μονάδων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση για ανάσες ή αδυναμία υπέρβασης των 900 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χωρίς διάθεση οι επενδυτές σήμερα. Χαμηλός ο τζίρος και βγάλουμε το μισό περίπου που έγινε σε 4 μετοχές, δεν έμειναν πολλά για τις υπόλοιπες. Θα θεωρήσουμε τη σημερινή συνεδρίαση, ως αφορμή για ανάσες. Κατοχυρώθηκαν κέρδη, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι υψηλά, αλλά από την άλλη δεν υπήρξαν μεγάλες εντολές πώλησης.

Όμως, πρέπει να δούμε και τις 900 μονάδες ως ισχυρή αντίσταση, αφού για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να τη διασπάσει η αγορά. Ίσως χρειάζεται κάποιο καταλύτη. Ένα δυνατό νέο για να το χρησιμοποιήσει ως καύσιμο για υψηλότερα. Σήμερα επίσης ήταν μέρα, για λίγους πρωταγωνιστές. Το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών δείχνει ισορροπημένο. Στις ανοδικές είχαμε λίγες με καλή άνοδο και καλό όγκο και στις πτωτικές πολλές με όγκο, αλλά μικρή πτώση.

Χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές, ειδικά όσους δραστηριοποιούνται στα μικρομεσαία. Κάποιες αποτιμήσεις είναι κάπως γεμάτες με βάση τα όσα γνωρίζουμε από τους ισολογισμούς ή ακόμα και για τις προοπτικές. Επίσης κάποιες παραδοσιακά όταν σημειώνουν άνοδο με μεγάλους όγκους, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα κινούνται χαμηλότερα. Μη κάνετε επίσης συγκριτικές αποτιμήσεις μεταξύ ανόμοιων εταιρειών.

ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ: Μέχρι να μπουν στο παντελόνι είναι υπεραξίες. Μόλις μπουν γίνονται κέρδη. Οπότε να μην είμαστε άπληστοι. Στις ανοδικές η βελτίωση της ρευστότητα θα δώσει την ευκαιρία για τοποθετήσεις σε χαμηλότερα. Υπάρχουν ακόμα φθηνές εταιρείες όπου δικαιολογούμε απόλυτα την κίνησή τους.

ΟΓΚΟΙ: Μας ανησυχούν οι όγκοι σε κάποια μικρά χαρτιά, όπου γνωρίζουμε για «ασυμφωνία χαρακτήρων» μεταξύ βασικών μετόχων. Να κάνεις 1 με 2% του συνόλου των μετοχών και να μην κλειδώνει που παλιά (προ κόντρας δηλαδή) κλείδωνε με μερικές χιλιάδες κομμάτια είναι κάπως περίεργο…

FTSE 25: Μόλις 4 οι ανοδικές σήμερα και καμία πάνω από 1%. Από τις τράπεζες μόνο η ΑΛΦΑ έκλεισε με άνοδο. Το πάλεψε αρκετά. Διόρθωσε η Motor Oil, η Μυτιληναίος, τα ΕΛΠΕ και η ΕΤΕ. Απομακρύνθηκε και πάλι η Jumbo από τα 16 ευρώ. Βρε αυτό το σημείο τι έχει κάνει στη μετοχή. Βέβαια έχει δώσει και ευκαιρίες για καλό trading.

ΕΧΑΕ: Τα 4,30 ευρώ λες και είναι βουνό! Δείτε το διάγραμμα, δε χρειάζονται άλλα σχόλια.
ΕΧΑΕ.jpg
ΝΙΚΑΣ: Στα 95,6 εκατ. ευρώ η αποτίμησή του. Μόλις πρόσφατα κατάφερε να βγει από την επιτήρηση, μετά από αύξηση κεφαλαίου, η οποία βελτίωσε τα ίδια κεφάλαια.

ΕΛΓΕΚΑ: Καλό το ραλάκι της μετοχής. Στα 0,4060 ευρώ και στο +8,85% με όγκο 40 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 12,8 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Και νέα υψηλά και με δυνατό όγκο. Τριετίας τα υψηλά. Αποτίμηση 120,6 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Στα 0,2880 ευρώ και στο +2,86%. Υψηλός και πάλι ο όγκος και ξεπέρασε τις 300 χιλ. τεμάχια.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Στα 1,32 ευρώ με όγκο 38 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 7,8 εκατ. ευρώ. Γεμάτη μας φαίνεται και εδώ η αποτίμηση. Εκτός και αν οι αγοραστές ξέρουν κάτι παραπάνω, που η στήλη αγνοεί.

ΕΛΤΟΝ: Στα 45,7 εκατ. ευρώ η δική της αποτίμηση και η τιμή κοντά στα υψηλά της και στα 1,71 ευρώ. Έχει βρει το δρόμο της. Σε δυνατή αντίδραση η μετοχή.

ΚΛΜ: Μεγάλος και σήμερα ο όγκος. Στο -2,56% και στα 0,76 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Και εδώ πάλι μεγάλος ο όγκος. Έκοψε και το μέρισμα και νομίζουμε πως αν η συνεδρίαση πήγαινε καλύτερα δε θα έχανε όλο το μέρισμα. Στα 2,80 ευρώ και στο -2,10%.

PREMIA: Νέα αύξηση ανακοίνωσε η εταιρεία. Σε μετρητά 47,5 εκατ. ευρώ και με εισφορά ακινήτων 54,6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης