Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη ΒΝ: Εκλογές - παρωδία, σοβιετικού τύπου στο Σώμα Ορκωτών (ΣΟΕΛ) με εξουσιοδοτήσεις

Αποκάλυψη ΒΝ: Εκλογές - παρωδία, σοβιετικού τύπου στο Σώμα Ορκωτών (ΣΟΕΛ) με εξουσιοδοτήσεις

Τα παρακμιακά φαινόμενα με άδεια … ΠΑΣΟΚ και τα ερωτήματα

Σχετικά Άρθρα

Οι εκλογές παρωδία επαναλαμβάνονται για μια ακόμα φορά στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών το οποίο παρά το γεγονός ότι δεν έχει καν νομική υπόσταση διαχειρίζεται τις τύχες του κλάδου.
Και αποτελούν παρωδία δεδομένου ότι σε μια εκλογική διαδικασία όπου εκλέγεται διοίκηση στο Σώμα (το οποίο ουδείς γνωρίζει τι υπόσταση έχει) και υποτίθεται ότι η ψήφος είναι μυστική μπορεί να ψηφίσει θεωρητικά ένας για όλους.
Αρκεί να έχει στα χέρια του την πολυπόθητη εξουσιοδότηση που το bankingnews φέρνει στο φως της δημοσιότητας.

Η εξουσιοδότηση

Μια εξουσιοδότηση που δεν ζητείται καν να είναι επικυρωμένη αλλά να σταλεί αφού υπογραφεί με … e-mail.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί κάποιος να δώσει εξουσιοδότηση σε κάποιον άλλο να ψηφίσει για λογαριασμό του όταν δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι θα ψηφίσει ο εξουσιοδοτούμενος αφού υποτίθεται ότι στις αρχαιρεσίες η ψήφος είναι μυστική.
Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι οι εξουσιοδοτήσεις εξασφαλίζονται κυρίως από ανίσχυρους ορκωτούς ελεγκτές οι οποίοι δεν θα ήθελαν να βρεθούν εκτός κλάδου και παραμένουν δίνοντας ουσιαστικά την ψήφο τους ώστε να διαιωνίζεται η μονοκρατορία Αλαμάνου στη θέση του Προέδρου.

Με πλάτες ΠΑΣΟΚ

Ενός Προέδρου που έχοντας στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980 φρόντισε να γίνουν νομοθετικές μεταβολές ώστε να εξασφαλίσει επί χρόνια την ηγεσία του κλάδου και μάλιστα χωρίς να υπόκειται σε κανέναν έλεγχο.
Την ίδια στιγμή βέβαια υποτίθεται ότι στην Ελλάδα το πλαίσιο για τους ορκωτούς ελεγκτές έχει εκσυγχρονιστεί αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν μας έχουν πάρει είδηση οι Ευρωπαίοι.
Βέβαια στην κατάσταση αυτή συμπράττουν επί χρόνια και οι μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες της Big Four καθώς φαίνεται να έχουν τους λόγους τους.
Σημειωτέον ότι στις εκλογές του ΣΟΕΛ κατεβαίνουν κατά τεκμήριο μόνο όσοι εκλέγονται.
Το συγκεκριμένο θαύμα όμως αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει και σίγουρα ότι δεν υπάρχει καμία δημοκρατική λειτουργία.
Τέτοια φαινόμενα συνέβαιναν μόνο στα Σοβιέτ.
Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχει η πολιτική ηγεσία που επιτρέπει να συνεχίζεται η κατάσταση αυτή όταν μάλιστα το ΣΟΕΛ διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Φυσικά κάποιοι θα πουν ότι οι λογαριασμοί ελέγχονται από ορκωτούς.

Τα ερωτήματα

Με ποια πρότυπα άραγε δεδομένου ότι ο έλεγχος γίνεται σε πρόσωπα που δεν έχουν νομική υπόσταση;
Μήπως και ο έλεγχος αυτός καθεαυτός δεν έχει καμία νομιμοποίηση αλλά απλά αποτελεί εργαλείο νομιμοποίησης μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης;
Αλήθεια η κυβέρνηση προβληματίζεται ή απλά παρακολουθεί θεωρώντας ότι θα κρατήσει αυτή η κατάσταση επ άπειρον χωρίς συνέπειες;
Άραγε έχει γίνει ποτέ φορολογικός έλεγχος στο ΣΟΕΛ και τους λογαριασμούς πρόνοιας , επικούρησης και υγείας που διαχειρίζεται;
ΙΔΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΟΕΛ
ΕΞΟΥΣ.PNG
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης