Speculator

Αποκάλυψη: Το έγγραφο της Αρχής Ξεπλύματος... στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς... για MLS, Καματάκη και εμβάσματα 8,35 εκατ. από … Καρδασιλάρη

Αποκάλυψη: Το έγγραφο της Αρχής Ξεπλύματος... στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς... για MLS, Καματάκη και εμβάσματα 8,35 εκατ. από … Καρδασιλάρη
Η Αρχή έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στοιχεία
Σχετικά Άρθρα

(upd) Την ώρα που η MLS αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν καταβάλει χρήματα στους ομολογιούχους η Αρχή για το Ξέπλυμα εντόπισε εισροές σε λογαριασμό που ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καματάκης διατηρεί στην Εθνική ύψους 5,9 εκ ευρώ από 1-1-2019 έως 29-1-2020 αλλά και εισροές 2,45 εκ ευρώ από εταιρίες εξωτερικού και φυσικά πρόσωπα προς την MLS με την οποία δεν προκύπτουν επαγγελματικής φύσης συναλλαγές.
Η Αρχή έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στοιχεία που σχετίζονται με συγκεκριμένες ύποπτες συναλλαγές

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον κ. Καματάκη διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων:

• Πίστωση 4 εμβασμάτων 1,6 εκ ευρώ μέσω της Bank J Safra Sarasin (Girbaltar) lt UK .
• Πίστωση 166 χιλιάδων ευρώ με μεταφορά από άλλο λογαριασμό που διατηρεί ο επιχειρηματίας στην Τράπεζα Πειραιώς
• Πιστώσεις από άλλους λογαριασμούς του κ. Καματάκη στην ΕΤΕ ύψος 1,033 εκ ευρώ. Το σύνολο των κεφαλαίων προέρχεται από πιστώσεις χρηματιστηριακών εταιριών και κυρίως από την BETA ΑΕΠΕΥ.
Στελέχη της Beta σε επικοινωνία με το Bankingnews αναφέρουν ότι για την εξεταζόμενη περίοδο ουδεμία συναλλαγή υπάρχει με τον κ. Καματάκη, ενώ η τελευταία συναλλαγή ήταν το Δεκέμβριο του 2018 όταν και ρευστοποιήθηκαν οι μετοχές του κ. Καματάκη και κατατέθηκε στους λογαριασμούς του το ποσό.
• Πιστωση 429 χιλιάδων ευρώ με εντολέα των Κουφόπουλο Γεώργιο, μέσω τράπεζας Πειραιώς και λεπτομέρειες πληρωμής «αγορά μετοχών 3Κ επενδυτική ΑΕ». Σημειωτέον ότι ο κ. Κουφόπουλος είναι διευθύνων σύμβουλος της 3Κ επενδυτική. Ο κ. Κουφόπουλος είχε αγοράσει το ποσοστό που είχε ο κ. Καματάκης στην 3Κ επενδυτική το Νοέμβριο του 2019. Ο κ. Καματάκης ήταν ιδρρυτικό μέλος της 3Κ.
• Πιστώσεις από τέσσερις χρηματιστηριακές εταιρίες ύψους 1,679 εκ ευρώ
• Πιστώσεις και μεταφορές από λογαριασμούς της MLS ύψους 1 εκ ευρώ περίπου

Τα εμβάσματα προς την MLS

Στην MLS διαπιστώθηκε ότι σε μια ημέρα πιστώθηκε 4 εμβάσματα εξωτερικού και συγκεκριμένα
• 2 εκ ευρώ πιστώθηκαν από τον εντολέα Alphabridge Consulting και εντολίδα την Bank J Safra Sarasin (Girbaltar) lt UK . Η Alphabridge έχει έδρα τον Παναμά και ιδιοκτήτης από 6/3/2020 είναι ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία ταυτοποίησης!!! Επισημαίνεται ότι μέσω Bank J Safra Sarasin (Girbaltar) lt UK έχουν εμβαστεί και 1,6 εκ ευρώ στον κ. Καματάκη.
• 150 χιλιάδες ευρώ πιστώθηκε από την εταιρία Chocolate Hill Group επίσης με έδρα τον Παναμά με ιδιοκτήτρια την Φραντζέσκα Σπέγγου η οποία με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Καρδασιλάρη δηλώνουν μόνιμη διαμονή στην Κύπρο ενώ το ονοματεπώνυμο της μητέρας της κυρίας Σπέγγου είναι Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Το ανδρόγυνο στην Κύπρο ελέγχει την εταιρία Salespers η οποία στις 18/2/2020 μετονομάστηκε σε CARDASILLARIS FAMILY LIMITED.
• 150 χιλιάδες πιστώθηκαν από την εταιρία ABERDEEN ASSOCIATED CORP μέσω της Bank J Safra Sarasin αλλά την Ελβετική και όχι τη Βρετανική. Η Aberdeen έχει έδρα τον Παναμά και ιδιοκτήτρια την Έλενα Σπέγγου. Η κυρία σπέγγου με το σύζυγό της Ηλία Τσίπρα διαμένου μόνιμα στην Κύπρο και έχουν την εταιρία ORPHIC LIMITED.
• 150 χιλιάδες πιστώθηκαν έσω της Βρετανικής Bank J Safra Sarasin με εντολέα τη Βεατρίκη Σπέγγου που εμφανίζεται ως σύμβουλος Τέχνης.
Από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ο κ. Κωνσταντίνος Καρδασιλάρης γνωστός από την Cardico. Στην ιστοσελίδα της Cardasillaris Family διαβάζουμε «Η Cardassilaris Family σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο της εμβάπτισης της οικογένειας Καρδασιλάρη στη βιομηχανία αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών, φέρνοντας την οικογενειακή παράδοση, εξειδίκευση, εμπειρία και τεχνογνωσία στη μεσιτική αγορά.
Με τις έμφυτες παραδοσιακές αξίες και αρχές μας, τις εις βάθος γνώσεις μας στην αγορά, την επιχειρησιακή αριστεία, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά, σας παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες. Κάθε φορά».
Τώρα βέβαια τι σχέση έχουν τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί με την MLS και τον Παναμά είναι ένα μείζον ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ
σδαδαφδαφσασφδφδασφδσαφφσδ.JPG
γφδσφδγβσγσγφδσγσδφ.JPG
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης