Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτοξεύτηκαν οι κρατήσεις της Airbnb: Αύξηση 52% λόγω εμβολιασμών και άρσης περιορισμών

Εκτοξεύτηκαν οι κρατήσεις της Airbnb: Αύξηση 52% λόγω εμβολιασμών και άρσης περιορισμών
Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 886,9 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο στις ΗΠΑ
Η χαλάρωση ή και άρση των περιοριστικών μέτρων που ανέβασε την κίνηση στην αγορά και τα προγράμματα εμβολιασμού σε πολλές χώρες του κόσμου έφεραν σημαντική αύξηση των κρατήσεων στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb κατά την έναρξη του 2021.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι κρατήσεις το α΄ τρίμηνο του 2021 σημείωσαν άνοδο 52% σε ετήσια βάση με την αξία των κρατήσεων να διαμορφώνεται στα 10,29 δισ. δολάρια, συντρίβοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 6,93 δισ. δολάρια.
Στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών της τρέχουσας χρονιάς, έγιναν κρατήσεις για 64,4 εκατ. νύχτες, 13% περισσότερο από το ίδιο διάστημα του 2021 και 21% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Συντριβή των προβλέψεων, αλλά μακριά ακόμη από τα επίπεδα του 2019

Ωστόσο σε σχέση με το 2019, η αξία των κρατήσεων ήταν μόλις 3% ενισχυμένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 886,9 εκατ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 714,4 εκατ. δολάρια, ενώ οι προσαρμοσμένες απώλειες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων συρρικνώθηκαν στα 59 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 714,4 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
«Ήμασταν μεταξύ των πρώτων που επωφελήθηκαν από τα προγράμματα εμβολιασμού, καθώς μας προτίμησαν εκείνοι που ήθελαν να κάνουν κρατήσεις ηλικίας 60 ετών και άνω στις ΗΠΑ», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης