Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προέλαση Ρώσων σε Donetsk, Kharkiv – Στα χέρια τους δύο ακόμα οικισμοί

Προέλαση Ρώσων σε Donetsk, Kharkiv – Στα χέρια τους δύο ακόμα οικισμοί
Η μαζική επίθεση με πυραύλους και drones στην Ουκρανία ήταν απάντηση σε ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές
Ασταμάτητοι είναι οι Ρώσοι καθώς καταγράφουν συνεχή εδαφικά «κέρδη» στις περιφέρειες του Donetsk και του Kharkiv.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι στρατιωτικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τον οικισμό Novokalinovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk καθώς και τον οικισμό Kislovka στην περιοχή του Kharkiv μέσα σε 24 ώρες.
«Μονάδες της ομάδας στρατευμάτων "Κέντρο", ως αποτέλεσμα επιτυχημένων ενεργειών, απελευθέρωσαν πλήρως τον οικισμό Novokalinovo, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, ενώ μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Δύση», ως αποτέλεσμα ενεργειών, βελτίωσε την κατάσταση κατά μήκος της γραμμής του μετώπου και απελευθέρωσε πλήρως τον οικισμό Kislovka, στην περιοχή Kharkiv» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι οι πρωινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κατά ουκρανικών πόλεων ήταν απάντηση στην προσπάθεια του Κιέβου να καταστρέψει ενεργειακές υποδομές και εγκαταστάσεις της Ρωσίας.
«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, οι δυνατότητες της Ουκρανίας για παραγωγή στρατιωτικών προϊόντων και μεταφορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο μέτωπο έχουν μειωθεί σημαντικά» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης