Πολιτική

Λιβάνιος: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας – Έχουμε 2 χρόνια σκληρής δουλειάς

Λιβάνιος: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας – Έχουμε 2 χρόνια σκληρής δουλειάς
Σχετικά Άρθρα


Θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε στις 21:00 το βράδυ πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα είπε ο κ.Λιβάνιος

Τη θέση πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι η κυβέρνηση έχει ακόμα δύο χρόνια σκληρής δουλειάς διατύπωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θ. Λιβάνιος στην τοποθέτηση του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει πει κατ’ επανάληψιν, έχουμε δύο και πλέον χρόνια σκληρής δουλειάς, και τότε αυτή θα κριθεί από τους πολίτες» τόνισε ο κ. Λιβάνιος, ο οποίος ερωτηθείς για το πως εξετάζει η κυβέρνηση να διαχειριστεί το ζήτημα της απλής αναλογικής, είπε πως το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί όταν θα έλθει η ώρα των εκλογών, υπενθυμίζοντας, πάντως, πως η παρούσα κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, που επιλύει το ζήτημα της κυβερνησιμότητας.
Μάλιστα, ο υφυπουργός τόνισε πως στο φόντο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, που έχει φέρει η κυβέρνηση από τον Δεκέμβριο του 2019, επέρχεται σειρά καινοτομιών κατά την εκλογική διαδικασία, μία εκ των οποίων είναι η δυνατότητα να υπάρχει πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα στις 21:00 το βράδυ της εκλογικής ημέρας.
Ωστόσο, Λιβάνιος διευκρίνισε πως ως χώρα απέχουμε από το σημείο της πλήρους ψηφιοποίησης των εκλογών, μολονότι, μία τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε, όπως είπε, τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.
Έφερε, μάλιστα και ως παράδειγμα τις αντιρρήσεις πολιτικών δυνάμεων στην προοπτική της επιστολικής ψήφου κατά την πρόσφατη συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων, που διαμένουν στο εξωτερικό, προσθέτοντας πως η ηλεκτρονική ψήφος μπορεί να εφαρμοστεί σε διαδικασίες πλην εθνικών εκλογών ή των αντιστοίχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τι είπε για άνοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015

Ερωτηθείς για το πως επέδρασε η έκρηξη των social media στην Ελλάδα στην άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξουσία κατά τις εκλογές του 2015, ο κ. Λιβάνιος διαχώρισε τις περιπτώσεις των δύο άλλοτε κυβερνητικών εταίρων, αφού πρώτα παρατήρησε πως «η έκρηξη των social media στην χώρα μας συνέπεσε με την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε πως πρόκειται για την ιστορική συνέχεια ενός παραδοσιακού κόμματος, που εκμεταλλεύτηκε την κοινωνική δυσαρέσκεια για τις τότε οικονομικές συνθήκες.
Στον αντίποδα, οι ΑΝΕΛ, όπως είπε, «ιδρύθηκαν δύο μήνες πριν από τις εκλογές του 2012 και κατόρθωσαν μέσω των social media να αποσπάσουν στις δίδυμες εκλογές εκείνης της χρονιάς το 10% των ψήφων χωρίς να έχουν οργανωτική δομή και παραδοσιακά στελέχη».
«Επρόκειτο για ένα κόμμα, που μεγάλωσε και εκτοξεύτηκε μέσα στο διαδίκτυο» ανέφερε ο κ.Λιβάνιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης