Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητικές δηλώσεις από Akar: Οι Έλληνες να εγκαταλείψουν την απειλητική γλώσσα - Να κοιτάξουν τον χάρτη του 1821

Προκλητικές δηλώσεις από Akar: Οι Έλληνες να εγκαταλείψουν την απειλητική γλώσσα - Να κοιτάξουν τον χάρτη του 1821
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στην υπόθεση των S-400

Για… προκλήσεις και απειλές κατηγόρησε την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar.
«Οι Έλληνες γείτονες μας πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική και απειλητική γλώσσα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «όσοι αποκαλούν την Τουρκία "επεκτατική" πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, που είναι επεκτατικός».
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στους S-400 επιχειρώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν «στριμώξει» την Τουρκία.
«Δεν είναι δυνατόν να απειλήσουμε κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο από το σημείο στο οποίο βρίσκονται.
Τους πήραμε για να αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση, αφού ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γαλλία στους οποίους απευθυνθήκαμε ανταποκρίθηκαν» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος σημείωσε πως η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αίγυπτο, όπως και με την Λιβύη, θα είναι προς το συμφέρον και των τριών χωρών.
Παρά την προκλητική ρητορική της Τουρκίας, η Ελλάδα παραμένει στη διπλωματική οδό με το υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόσκληση για επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του, Mevlut Cavusoglu, στην Αθήνα.
Επίσης υποστήριξε πως η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, όμως η ειλικρίνεια, η αποφυγή προκλήσεων και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης