Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χατζηχριστοδούλου (επιδημιολόγος): Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS – Ρίσκο τα ανοίγματα

Χατζηχριστοδούλου (επιδημιολόγος): Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS –  Ρίσκο τα ανοίγματα
«Αποφασίσαμε κάποια ανοίγματα» είπε ο καθηγητής και υπογράμμισε πως πρέπει να συνεχίσουμε την χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Σχετικά Άρθρα

Τη σταδιακή άρση και των υπόλοιπων περιοριστικών μέτρων προανήγγειλε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
«Θεωρώ ότι ήδη έχει αποφασιστεί ότι από 14 Μαΐου θα σταματήσουν και τα ραντεβού στο λιανεμπόριο, και ενδεχομένως και τα SMS.
Δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός με SMS για μετακινήσεις άρα αυτά θα σταματήσουν» δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σημείωσε πως «αυτό θα το συζητήσουμε» επιβεβαιώνοντας, πως θα μετακινηθεί πιο αργά αλλά χωρίς να καταργηθεί αυτόματα ή άμεσα.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε, πως θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει έλεγχος για self - test και εμβολιασμό όσων πολιτών ταξιδέψουν με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ρίσκο τα ανοίγματα

Ο επιδημιολόγος, συνέστησε προσοχή στο κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, αναγνωρίζοντας πως αποτελεί ρίσκο
«Φυσικά δεν είναι μετρήσιμο ακόμα και θέλουμε ανοίγοντας να διατηρούνται τα υπόλοιπα μέτρα» επισήμανε.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου έκανε λόγο για πολλαπλά ανοίγματα μέτρων.
«Αποφασίσαμε κάποια ανοίγματα» είπε και υπογράμμισε πως πρέπει να συνεχίσουμε την χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
«Άρα τα υπόλοιπα μέτρα διατηρούνται και δεν πρέπει να υπάρξει μια γενική χαλάρωση επειδή ανοίξαμε κάποιες δραστηριότητες που έπρεπε να ανοίξουν», δήλωσε επιμένοντας πως δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τελειώσαμε με τον Covid - 19 την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.
«Ευτυχώς υπάρχει μια σταθερή πτώση και στις διασωληνώσεις και στις νοσηλείες που είναι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας» υπογράμμισε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης