Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Reuters: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι

Reuters: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 1/5 της οικονομίας και των θέσεων εργασίας της Ελλάδας, επισημαίνει το Reuters

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας η Ελλάδα άνοιξε ξανά τις οργανωμένες παραλίες της το Σάββατο (8/5/2021), καθώς ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Μεσογείου αίρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για την επανεκκίνηση του τουρισμού την επόμενη εβδομάδα (15/5), αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 1/5 της οικονομίας και των θέσεων εργασίας της Ελλάδας και - μετά από τη χειρότερη χρονιά που καταγράφηκε το 2020 - η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι.
«Στηρίζουμε τις ελπίδες μας στον τουρισμό», δήλωσε ο Νίκος Βενιέρης, ο οποίος διαχειρίζεται παραλία στο παραθαλάσσιο προάστιο του Άλιμου, λίγο έξω από την Αθήνα, όπου τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα παραμείνουν σε ισχύ.

Που ελπίζει η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι διαχειριστές παραλιών θα πρέπει να τοποθετήσουν ομπρέλες τουλάχιστον ανά 4 μέτρα, να πραγματοποιούν τακτικές απολυμάνσεις και να υποβάλλουν σε τακτικά tests τους υπαλλήλους τους.
Η Ελλάδα διαχειρίστηκε καλά το πρώτο κύμα της πανδημίας αλλά η επανεμφάνιση του ιού, που πίεσαν το σύστημα υγείας, οδήγησε τις αρχές στην επιβολή ενός δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο 2020.
Καθώς τα κρούσματα έχουν μειωθεί και οι εμβολιασμοί αυξάνονται, οι ελληνικές αρχές άνοιξαν την εστίαση στις 3 Μαΐου.
Επίσης την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανοίξουν τα μουσεία, πριν από την επανεκκίνηση του τουρισμού στις 15/5.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ένας συνδυασμός εκτεταμένων tests, ανοσοποίησης και του γεγονότος πως πολλές δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους προσφέρουν τις απαραίτητες εγγυήσεις μία ασφαλή τουριστική χρονιά, αναφέρει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης