Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πρέπει να μειώσουμε τις αγορές ομολόγων, χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής

Kaplan (Fed): Πρέπει να μειώσουμε τις αγορές ομολόγων, χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής

Σε μείωση του QE καλεί ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας τους Nτάλας Robert Kaplan

Σχετικά Άρθρα

Σε μείωση της ποσότητας αγοράς ομολόγων εκ μέρους της Fed καλεί ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας τους Nτάλας Robert Kaplan, μέσω συνέντευξής του στην ιστοσελίδα Marketwatch.
Όπως είπε, η οικονομία των ΗΠΑ άντεξε στην πανδημία και φαίνεται να αποκτά ρυθμό.
«Εδώ και τρεις μήνες η οικονομική δραστηριότητα αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία και φαίνεται πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πιάσει τον στόχο για την απασχόληση και τον πληθωρισμό» είπε ο επικεφαλής της Fed τους Ντάλας.
Υπενθυμίζεται πως η Fed διενεργεί πράξεις ανοιχτής αγοράς ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα, αγοράζοντας ομόλογα του δημοσίου και ενυπόθηκα δάνεια, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα.
Παράλληλα, έχει κρατήσει τα επιτόκια στο 0%.

«Πολλά έχουν αλλάξει από τον Σεπτέμβριο»

Τον Δεκέμβριο, η Fed δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων έως ότου η οικονομία έφτασε σε ένα σημείο αναφοράς, με τον πληθωρισμό να υπερβαίνει το 2%.
«Πολλά έχουν αλλάξει από τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Kaplan, επισημαίνοντας τις ισχυρές δράσεις δημοσιονομικής πολιτικής, τη γρήγορη διάθεση των εμβολίων και την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
«Νομίζω ότι έχει νόημα να αρχίσουμε τουλάχιστον να συζητάμε για την προσαρμογή αυτών των αγορών», πρόσθεσε.
Στη συνέντευξή του, ο Kaplan είπε ότι πιστεύει ότι η πρόοδος σημαίνει ότι η οικονομία είναι «σε καλό δρόμο» για την επίτευξη των δύο στόχων της απασχόλησης και του πληθωρισμού, ενώ διατηρεί την αίσθηση ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει την πανδημία.
«Έχω καλύτερη ορατότητα και πιστεύω ότι μπορούμε τουλάχιστον να δούμε φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την επίτευξη αυτού του σημείου αναφοράς», δήλωσε, καταλήγοντας:
«Η Fed, λοιπόν, θα πρέπει να αρχίσει να συζητά τα οφέλη του QE, τα «κόστη και τις παρενέργειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης