Άμυνα – Διπλωματία

Celik κατά Frontex: Μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο»

Celik κατά Frontex: Μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο»

Σφοδρή επίθεση κατά της Frontex από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Τουρκίας Omer Celik

 Σφοδρή επίθεση κατά της Frontex εξαπέλυσε ο Toύρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Οmer Celik κατηγορώντας τον Οργανισμό πως «μετέτρεψε την Μεσόγειο σε νεκροταφείο».
«Για αυτή την υπηρεσία την Frontex που εργάζεται εξ ονόματος της ΕΕ έχουμε θέσει επανειλημμένα το πώς απωθεί τις βάρκες των μεταναστών, το πώς μετέτρεψε τη Μεσόγειο ένα νεκροταφείο της Δημοκρατίας όπως και το κατά πόσο είναι υπεύθυνη για τους θανάτους σε Μεσόγειο και Αιγαίο (…)
Σχετικά με τις επαναπροωθήσεις, εμείς και το υπουργείο Εσωτερικών έχουμε κάνει πολλές δηλώσεις και κοινοποιήσαμε πολλές φωτογραφίες», ανέφερε ο Celik σε Τούρκους δημοσιογράφους.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πολλές φορές κατά τις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους είπε πώς αυτές οι επαναπροωθήσεις είναι απάνθρωπες.
Αλλά παρά τις απάνθρωπες αυτές εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν στον Πρόεδρο μας πως “εμείς δεν είμαστε ενήμεροι για αυτό» (…)
Και αν και ο κύριος Πρόεδρος μας είπε πως Εμείς θα σας στείλουμε πάλι τις φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα, δυστυχώς κανείς ηγέτης δεν εμφανίστηκε να πάρει μία ισχυρή ενάντια θέση και έτσι αυτές οι επαναπροωθήσεις και έτσι αυτές οι δραστηριότητες που οδηγούνε αυτούς τους ανθρώπους που διαφεύγουν από το θάνατο, στα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου συνεχίζονται», πρόσθεσε ο Celik.
Οι δηλώσει Celik έρχονται μετά τις νέες αναφορές για επεισόδιο μεταξύ σκάφους της Frontex και τουρκικών ακταιωρών.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, στις 27 Απριλίου ανοιχτά της Χίου, τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα σε σκάφη της Frontex, που περιπολούσαν στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης