Διεθνή

Μιανμάρ: Νέες μεγάλες διαδηλώσεις – Επτά νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Μιανμάρ: Νέες μεγάλες διαδηλώσεις – Επτά νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας
Οι διαμαρτυρίες, μετά από ένα πλήθος μικρών κινητοποιήσεων, συντονίστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που οι διοργανωτές τους αποκαλούν «παγκόσμια εαρινή επανάσταση της Μιανμάρ»
Σχετικά Άρθρα

Επτά διαδηλωτές έπεσαν νεκροί στη Μιανμάρ από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά των πραξικοπηματιών, τρεις μήνες μετά την επιβολή της δικτατορίας, που βύθισε την ασιατική χώρα στην κρίση.
Οι διαμαρτυρίες, μετά από ένα πλήθος μικρών κινητοποιήσεων, συντονίστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που οι διοργανωτές τους αποκαλούν «παγκόσμια εαρινή επανάσταση της Μιανμάρ».
«Ξεσηκώστε τον κόσμο με τη φωνή της ενότητας του λαού της Μιανμάρ», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους.

Μάχες με τους αντάρτες

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως την εμπορική πρωτεύουσα Γιανγκόν και τη Μανταλάι, όπου δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, αναφέρει το Reuters.
Οι πραξικοπηματίες της 1ης Φεβρουαρίου όμως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις διαδηλώσεις.
Από την ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος
οι μάχες με αντάρτες εθνοτικών μειονοτήτων σε απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές στα βόρεια και ανατολικά έχουν ενταθεί σημαντικά μετά το πραξικόπημα, εκτοπίζοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης