Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυξημένες φέτος οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι - Τι αναφέρει στο ΒΝ ο πρόεδρος της Βαρβακείου

Αυξημένες φέτος οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι - Τι αναφέρει στο ΒΝ ο πρόεδρος της Βαρβακείου

Η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων συνέβαλε στην κατακόρυφη αύξηση της καταναλωτικής κίνησης τόσο στην κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας, όσο και στα συνοικιακά κρεοπωλεία

"Τσιμπημένες" συγκριτικά με πέρυσι είναι οι τιμές των αμνοεριφίων στη Βαρβάκειο, καθώς και περιφερειακές κρεαταγορές της χώρας.

Συγκεκριμένα, η αύξηση τόσο στο αρνί όσο και το κατσικάκι κυμαίνεται μεταξύ 10 με 15%.
Η αύξηση οφείλεται στο ότι προηγήθηκε το Πάσχα των καθολικών και μέρος των σφαγίων απορρίφθηκε από εξαγωγές, με τις εισαγωγές να είναι μειωμένες για τον ίδιο λόγο.
Επιπλέον οι παραγωγοί είχαν να αντιμετωπίσουν και τα αυξημένα κόστη των ζωοτροφών, αλλά και την αβεβαιότητα που δημιούργησε η πανδημία, καθώς η εστίαση ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα η προσφορά να είναι μικρότερη από τη ζήτηση.

Αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος από 6.99 ευρώ το κιλό - "Ταβάνι" στα εγχώρια κρέατα, τα 11 ευρώ.

"Τις τελευταίες ημέρες οι τιμές στα αμνοερίφια δείχνουν πως έχουν σταθεροποιηθεί μεταξύ 6.99 και 10.99 ευρώ / κιλό.
Συγκριτικά με πέρυσι παρατηρείται μια μικρή επιβάρυνση για τους καταναλωτές της τάξης του ενός περίπου ευρώ.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη διαθεσιμότητα που υπάρχει στην αγορά εξαιτίας των αυξημένων εξαγωγών εξαιτίας του Πάσχα των Καθολικών, αλλά και της μεγάλης ζήτησης αφού οι Αθηναίοι θα μείνουν για μια ακόμα χρονιά στην πόλη", επισήμανε στο www.bankingnews.gr, ο νέος πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς κος Ανδρέας Νιάρχος.

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων συνέβαλε στην κατακόρυφη αύξηση της καταναλωτικής κίνησης τόσο στην κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας, όσο και στα συνοικιακά κρεοπωλεία.
Όπως λέει ο κ. Νιάρχος, "από το Σάββατο του Λαζάρου υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα στη Βαρβάκειο, και ρεκόρ τηλεφωνικών παραγγελιών που σήμερα Μ. Τετάρτη έχει ήδη καλύψει περί το 80 με 90% της συνολικής ποσότητας των διαθέσιμων αμνοεριφίων".
Επιπλέον πόλλοι καταναλωτές αγοράζουν μαζί με το κατσίκι, ως συνοδευτικά στο πασχαλινό τραπέζι, την παραδοσιακή συκωταρια (η τιμή της οποίας φθάνει στα 5 ευρώ), εντερα για κοντοσούβλι και κοκορέτσι στα 3,99 ευρώ το κιλό, καθώς και εναλλακτικά χοιρινό, με την τιμή του να κυμαίνεται από 3.99 έως και 4.99 ευρώ. το κιλό.
Για όσους περιμένουν να ψωνίσουν τα αναγκαία για το γιορτινό τραπέζι και την Αργία της Πρωτομαγιάς την τελευταία στιγμή, καλό είναι να γνωρίζουν πως το Μ. Σάββατο η Βαρβάκειος θα λειτουργεί έως τις 5:00 μ.μ. ενώ τόσο τη Δευτέρα του Πάσχα όσο και την Τρίτη (εορτασμός της Πρωτομαγιάς), θα παραμείνει κλειστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης