Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα calls option πάνε σύννεφο από την Reggeborgh – Από τους εκβιασμούς στην ΓΕΚ στα παιχνίδια στον Ελλάκτωρ

Τα calls option πάνε σύννεφο από την Reggeborgh – Από τους εκβιασμούς στην ΓΕΚ στα παιχνίδια στον Ελλάκτωρ
Όποιος αγοράσει αδιάθετες μετοχές και ξεπεράσει το 33% - καταστατική μειοψηφία - μέσω αύξησης δεν υποχρεούται σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετόχων
Σχετικά Άρθρα

Στην Γκάνα, στην Ακτή Ελαφαντοστού και στην Ελλάδα επιτρέπεται σε ένα μέτοχο να εμφανίζεται με calls options που δεν ξέρεις πότε και εάν εξασκηθούν.
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα με επίκεντρο την Reggeborgh, ένα ολλανδικό fund το οποίο αλωνίζει στην Ελλάδα και κατά τα άλλα είναι… επενδυτής.
Τα διαδραματιζόμενα με την Reggeborgh δεν έχουν προηγούμενο, επένδυσε στην ΓΕΚ εν συνεχεία εκβίασε τον Περιστέρη τον βασικό μέτοχο και αποχώρησε πουλώντας το 31% που κατείχαν οι ολλανδοί στα 11,2 ευρώ.
Δεν κατανοήσαμε τι προσέφεραν στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι ολλανδοί της Reggeborgh πέραν του ότι επιβάρυναν τον Γιώργο Περιστέρη ο οποίος πουλάει Τέρνα Ενεργειακή για να βρει τα κεφάλαια ή δανείζεται από τις τράπεζες ή ζητάει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Λάτση να αγοράσουν μετοχές.
Ο Περιστέρης μπορεί να κέρδισε τον έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – θετική εξέλιξη – αλλά με μεγάλο κόστος….
Μετά την επένδυση της Reggeborgh στην Ελλάδα στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει ποια η συνεισφορά της συγκεκριμένης εταιρίας στην ανάπτυξη της χώρας.
Κερδοσκόποι και με εκβιαστικά διλήμματα πήραν 150 εκατ και στράφηκαν στον Ελλάκτωρ…

Τι συμβαίνει στον Ελλάκτωρ;

Ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 120,5 εκατ ευρώ στα 0,90 ευρώ η Reggeborgh ανακοίνωσε τα ποσοστά της.
Άμεσο ποσοστό14,79% ή 31,69 εκατ μετοχές.
Όμως υπάρχουν και δύο options του Μπόμπολα το 12,54% ή 26,88 εκατ μετοχές και το 3,1867% ή 6,62 εκατ μετοχές με περίοδο εξάσκησης 20 Απριλίου με 20 Ιουλίου 2021.
Πρόκειται για ένα θέατρο σκιών όπου η Reggeborgh προσπαθεί να ελέγξει το 30,52% του Ελλάκτωρ έναντι της Greenhill των ελλήνων εφοπλιστών που ελέγχουν το 25,58% του Ελλάκτωρ.
Και στην περίπτωση του Ελλάκτωρ η Reggeborgh θα αποδειχθεί ευκαιριακός επενδυτής, καιροσκόπος, χωρίς καμία συνεισφορά στην εθνική οικονομία.
Με την κάλυψη διαφόρων συμφερόντων και με την εξαγορά της σιωπής – η σιωπή εξαγοράζεται – συντηρείται στην Ελλάδα ένας επενδυτής που με μαθηματική ακρίβεια θα έχει ημερομηνία λήξεως…και θα αποχωρήσει και από τον Ελλάκτωρ κάποια στιγμή.

Υποσημείωση

Η μάχη των αδιάθετων μετοχών – εάν υπάρξουν θα έχει ενδιαφέρον.
Όποιος αγοράσει αδιάθετες μετοχές και ξεπεράσει το 33% - καταστατική μειοψηφία - μέσω αύξησης δεν υποχρεούται σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετόχων.
Αυτό ισχύει και για την Reggeborgh και για την Greenhill που θα συμμετάσχουν στην αύξηση και θα καλύψουν αδιάθετες μετοχές.

Υποσημείωση

Κάποιος πήρε 5 εκατ για να ψηφίσει... το είχαμε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο πριν την Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρ... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης