Επιχειρήσεις

Greenhill για ΓΣ Ελλάκτωρ: Εμείς θα είμαστε εδώ κι όταν οι άλλοι θα «αποεπενδύσουν»

Greenhill για ΓΣ Ελλάκτωρ: Εμείς θα είμαστε εδώ κι όταν οι άλλοι θα «αποεπενδύσουν»
Συνεχίζεται η κόντρα Greenhill - Reggeborgh με φόντο των Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

Η διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ συνεχίζεται με την Greenhill (συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη) μετά τη σημερινή 22/4 Γενική Συνέλευση της εισηγμένης, κατά την οποία εγκρίθηκε η ΑΜΚ των 120,5 εκατ. ευρώ με ανακοίνωσή της επιτίθεται στη Reggeborgh αναφέροντας πως «η Γεν. Συνέλευση δεν άκουσε τις προτάσεις μας και η πλειοψηφία ακολούθησε τις εύκολες λύσεις της διοίκησης της εταιρείας.
Χωρίς να θέλουμε να προμαντεύσουμε τις εξελίξεις, είμαστε βέβαιοι ότι σε σύντομο χρόνο θα δικαιωθούμε καθώς οι περισσότεροι μέτοχοι θα αντιληφθούν ότι παραπλανήθηκαν».
Παράλληλα τονίζει πώς «η εταιρεία μας μολονότι εξυβρίστηκε και συκοφαντήθηκε θα συνεχίσει να εργάζεται για την διάσωση και την εξυγίανση του Ομίλου και την διάσωση των 6.500 θέσεων εργασίας».

Η ανακοίνωση της Greenhill 

Εμείς θα είμαστε εδώ κι όταν οι άλλοι θα «αποεπενδύσουν»

Η Greenhill Investments Limited στην σημερινή 22/4 έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας Ελλάκτωρ, ανέδειξε τα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία και πρότεινε πραγματικές και ουσιώδεις λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων και για την εξυγίανσή της.
Η Γεν. Συνέλευση δεν άκουσε τις προτάσεις μας και η πλειοψηφία ακολούθησε τις εύκολες λύσεις της διοίκησης της εταιρείας.
Χωρίς να θέλουμε να προμαντεύσουμε τις εξελίξεις, είμαστε βέβαιοι ότι σε σύντομο χρόνο θα δικαιωθούμε καθώς οι περισσότεροι μέτοχοι θα αντιληφθούν ότι παραπλανήθηκαν.
Απευθυνθήκαμε στους μετόχους με θάρρος και τους είπαμε την αλήθεια.
Ζητήσαμε έλεγχο της εταιρείας για τα τελευταία δέκα χρόνια της δραστηριότητάς της αλλά δυστυχώς το ΔΣ δεν περιέλαβε το σχετικό αίτημα μας στην ημερήσια διάταξη, δίδοντας έτσι ασυλία στους «συνεταίρους» της ομάδας μετόχων, που εξ εφόδου κατέλαβαν και ελέγχουν την εταιρεία.
Η εταιρεία μας μολονότι εξυβρίστηκε και συκοφαντήθηκε θα συνεχίσει να εργάζεται για την διάσωση και την εξυγίανση του Ομίλου και την διάσωση των 6.500 θέσεων εργασίας.
Επενδύσαμε στην πατρίδα μας ακούγοντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και θα προασπίσουμε την επένδυσή μας γιατί πιστεύουμε στην ελληνική οικονομία και την ελληνική Δικαιοσύνη.
Παράλληλα θα στηρίζουμε την εταιρία και το προσωπικό της σε όλα τα επίπεδα και θα είμαστε εκεί ακόμα και όταν οι άλλοι θα αποεπενδύουν και θα φεύγουν.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την τήρηση της νομιμότητας για την διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων, για το καλό των εργαζόμενων του Ομίλου και για την προαγωγή της ελληνικής οικονομίας.

Τι συνέβη στην Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρ;

Η Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρ αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 120,5 εκατ.
Να σημειωθεί για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία.
Όλοι οι μέτοχοι υποστηρίζουν την αύξηση κεφαλαίου αλλά η πλευρά της Reggeborgh ήθελε η αύξηση να υλοποιηθεί με όρους αποκλεισμού της Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη από την διοίκηση.
Έτσι η Greenhill που κατέχει ποσοστό 25,58% του Ελλάκτωρ εύλογα μπλόκαρε τις διαδικασίες έως ότου υπάρξει συμφωνία μετόχων, όχι για την αύξηση αλλά για την διοικητική δομή.
Ζητείται από τον μεγαλύτερο άμεσο μέτοχο με 25,58% να συμμετάσχει σε κεφάλαια χωρίς να έχει ούτε ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο εξέλιξη πρωτοφανή.

Πως ψήφισαν οι μέτοχοι;

Η Reggeborgh ψήφισε υπέρ της αύξησης με 14,75%
Υπέρ της αύξησης ψήφισε και ο Μπόμπολας με 12,55%
Υπέρ της αύξησης ψήφισαν τα αμοιβαία κεφάλαια των τραπεζών με 3,5% καθώς και επενδυτές που συνδέονται με την Reggeborgh σε ποσοστό 12%.
Υπέρ της αύξησης τάχθηκε και ο Διαμαντίδης της Delta tanker με ποσοστό 4,18%, ο Διαμαντίδης δεν άλλαξε άποψη προφανώς χωρίς να λάβει κάποιο ισχυρό οικονομικό κίνητρο.
Κατά της αύξησης ψήφισαν η Greenhill που κατέχει ποσοστό 25,58% και κάποιοι άλλοι μέτοχοι συνολικά 26%.

Τι θα συμβεί στην αύξηση κεφαλαίου;

Αρχικά η Reggeborgh θα εισφέρει τα 50 εκατ του ομολογιακού ως δάνειο γέφυρα το οποίο και θα πάρει πίσω μετά την λήξη του δανείου το οποίο έχει διάρκεια 12 μήνες.
Η αύξηση κεφαλαίου θα είναι ύψους 120,5 εκατ ευρώ.
Οι βασικοί μέτοχοι θα συμμετάσχουν όλοι.
Η Reggeborgh με ποσοστό 14,75% με 18 εκατ ευρώ.
Greenhill με ποσοστό 25,57% με 31 εκατ.
Ο Μπόμπολας με 12,55% και 15 εκατ μάλλον θα πάρει δάνειο από την Reggeborgh.

Τι θα συμβεί με τις αδιάθετες μετοχές;

Ως γνωστό εφόσον υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, δηλαδή δεν εξασκηθούν από μετόχους μπορούν άλλοι μέτοχοι να τις καλύψουν.
Η Reggeborgh και η Greenhill έχουν αναφέρει ότι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν και στις αδιάθετες μετοχές αυξάνοντας το ποσοστό τους.
Ωστόσο η διοίκηση – που είναι διορισμένη από την Reggeborgh - θα αποφασίσει που θα διαθέσει τις μετοχές που δεν θα εξασκηθούν στην αύξηση κεφαλαίου και πιθανότατα εάν η Greenhill αποκλειστεί να ξεσπάσει νέα νομική σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης