Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μειώνονται οι εμβολιασμοί κατά της covid – Το 8% δεν κάνει τη δεύτερη δόση

ΗΠΑ: Μειώνονται οι εμβολιασμοί κατά της covid – Το 8% δεν κάνει τη δεύτερη δόση
Επανεκκινούν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson&Johnson
Σχετικά Άρθρα

Επιβραδύνεται ο ρυθμός των εμβολιασμών στις ΗΠΑ, τη στιγμή που αναφέρεται πως περίπου το 8% των Αμερικάνων δεν έχει κάνει – όπως προβλέπεται – τη δεύτερη δόση των εμβολίων.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 228.661.408 εμβόλια.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι έως χθες Κυριακή 25/4 είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων 139.978.480 άνθρωποι (42,2%), εκ των οποίων 94.772.329 (28,5%) είχαν λάβει και τη δεύτερη, κατά συνέπεια θεωρείται ότι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.
Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές επισημαίνουν ότι ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός πολιτών δεν προσέρχεται στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνει τη δεύτερη δόση.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό υπολογίζεται σε 8% από 3,4% που ήταν τον περασμένο Μάρτιο.
Σε δηλώσεις του ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci υπογράμμισε πως το γεγονός αυτό δεν τον εκπλήσσει, καθώς είναι κάτι σύνηθες για τα εμβόλια που γίνονται σε δύο δόσεις.
Πάντως μείωση καταγράφεται και στον αριθμό των εμβολιασμών, καθώς την περασμένη εβδομάδα έγιναν περίπου 2,8 εκατομμύρια εμβολιασμοί την ημέρα από 3,4 εκατομμύρια που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που πολλοί ειδικοί αποδίδουν στο ότι διεκόπησαν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson&Johnson.
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την έγκριση της για την επαναχορήγηση του εμβολίου της J&J.
Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 572.000 νεκρούς και περισσότερα από 32 εκατομμύρια κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης