Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι η Ελλάδα θα απεμπολήσει δικαιώματα

Δένδιας: Να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι η Ελλάδα θα απεμπολήσει δικαιώματα
Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην Άγκυρα ήταν η καθαρή εξήγηση των ελληνικών θέσεων και σε αυτό το πλαίσιο η αναζήτηση θετικής ατζέντας με την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Κατηγορηματικός στο ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις σε οιονδήποτε ότι η Ελλάδα μπορεί να απεμπολήσει δικαιώματα που εδράζονται από το Διεθνές Δίκαιο και σε Συνθήκες οι οποίες βρίσκονται σε ισχύ» είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Μιλώντας στην Real News ο υπουργός Εξωτερικών, με αφορμή την επίσκεψη του στην Άγκυρα υπογραμμίζει πως «επί αυτού του πλαισίου δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις.
Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην Άγκυρα ήταν η καθαρή εξήγηση των ελληνικών θέσεων και σε αυτό το πλαίσιο η αναζήτηση θετικής ατζέντας, η οποία θα μπορούσε να επιστρέψει τη σταδιακή βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας, τόσο διμερώς με την Ελλάδα όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία

Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής ήταν η σταδιακή αποκλιμάκωση. Ευελπιστώ ότι θα δοθεί συνέχεια σε αυτή ν την προσπάθεια.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιδιώκει την ένταση αλλά παράλληλα διατυπώνει και τις απολύτως σαφής θέσεις της, οι οποίες βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στις αξίες που πρεσβεύουν ο Χάρτης του ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ».
Ερωτηθείς εάν η αποκλιμάκωση στην ένταση θα συνεχιστεί ο κ Δένδιας απέφυγε να διατυπώσει εικασίες λέγοντας ότι «τον περασμένο Οκτώβριο όταν συνάντηση του Τούρκο ΥΠΕΞ M. Cavusoglu στην Μπρατισλάβα μου είχε επισημάνει ότι η Τουρκική πλευρά θα πρότεινε ημερομηνίες για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών .
Αντ αυτού εμφανίστηκε το Oruc Reis».

Θέλω να είμαι αισιόδοξος για το Κυπριακό

Αναφερόμενος στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «είμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τουλάχιστον ένας κοινός προσανατολισμός για την επανέναρξη των συνομιλιών που διεκόπησαν το 2017» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης