Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας για επεισόδιο με Cavusoglu: Δεν ήθελα να συμβεί - Του επανέλαβα τις πάγιες θέσεις

Δένδιας για επεισόδιο με Cavusoglu: Δεν ήθελα να συμβεί - Του επανέλαβα τις πάγιες θέσεις
Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο

Τον επεισοδιακό διάλογο που είχε -σε ζωντανή μετάδοση- με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlut Cavusoglu, κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο νωρίτερα στο Euronews.
Όπως εξήγησε, το περιστατικό δεν έγινε με πρόθεση, αλλά επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις στα θέματα των ελληνοτουρκικών.
«Δεν θα έλεγα πως υπάρχει επιδείνωση των σχέσεων μας με την Τουρκία. Η συζήτησή μου με τον φίλο μου, Mevlut Cavusoglu, ήταν απλά ξεκαθάρισμα των θέσεών μας. Εγώ απλά τόνισα τις ελληνικές θέσεις σε όλα τα ζητήματα, θέσεις που είναι ξεκάθαρες. Και δεν πρόκειται για αμφισβητούμενα ζητήματα, είναι στην πραγματικότητα μαύρο και άσπρο» είπε αρχικά ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε: «Δεν ήθελα να συμβεί αυτό που συνέβη. Επανέλαβα απλά αυτά που ήδη γνωρίζει η τουρκική πλευρά, τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ειδικά σε σχέση με το διεθνές δίκαιο το οποίο δεν χωράει πολλές απόψεις. Κάτι είτε είναι νόμιμο είτε παράνομο».

Οι κατηγορίες της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας για τις απωθήσεις μεταναστών, ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως η Τουρκία δεν δικαιούται να κάνει μάθημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να μας κάνει μάθημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα μετά τον Μάρτιο του 2020 όταν έσπρωξε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα ελληνικά σύνορα για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι θυμούνται τις εικόνες του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020» είπε αρχικά ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε για την ευρύτερη μεταναστευτική πολιτική: «Η μετανάστευση είναι πανευρωπαϊκό θέμα και απαιτεί πανευρωπαϊκή απάντηση. Και σαφώς χρειάζεται η συνεργασία της Τουρκίας. Πρέπει όμως να εγκωμιάσουμε και τις κινήσεις άλλων κρατών όπως είναι η Αίγυπτος, η οποία δεν ζήτησε χρήματα, δεν άσκησε πίεση στην ΕΕ ούτε εκβιάζει την ΕΕ για να συνεργαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης