Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ιράν και Κουβέιτ αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς την Ινδία - Τι ανακοίνωσαν

Κορωνοϊός: Ιράν και Κουβέιτ αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς την Ινδία  - Τι ανακοίνωσαν
Ιράν και Κουβέιτ αναστέλλουν τις πτήσεις από και προς την Ινδία
Σχετικά Άρθρα

Στην αναστολή των πτήσεων από και προς την Ινδία προχωρούν το Ιράν και το Κουβέιτ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2 που πλήττει τη συγκεκριμένη χώρα.
Ειδικότερα, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ιράν ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς την Ινδία και το Πακιστάν θα σταματήσουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/4.
Ωστόσο, οι ιρανικές αρχές δεν διευκρίνισαν αν έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νέας παραλλαγής στη χώρα, που αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας στη Μέση Ανατολή.
«Ο ινδικός κορωνοϊός είναι μια νέα απειλή που αντιμετωπίζουμε. Είναι πιο επικίνδυνος από την αγγλική και τη βραζιλιάνικη παραλλαγή», ανέφερε σε διάγγελμά του στην κρατική τηλεόραση ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani.
Πρόσθεσε ότι «όλες οι ανατολικές επαρχίες πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα περάσουν τα σύνορα για να μπουν στη χώρα μας άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό».
Σημειώνεται ότι το Ιράν συνορεύει στα ανατολικά με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ενώ οι ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν στη χώρα δια θαλάσσης, μέσω του Κόλπου.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δυο εβδομάδες το μεγαλύτερο μέρος του Ιράν, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα, έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Καθημερινά το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοινώνει κατά μέσο όρο περίπου 20.000 νέα κρούσματα.

Κουβέιτ: Διακοπή μέχρι νεωτέρας των πτήσεων προς Ινδία

Στη λίστα των χωρών που διακόπτουν «μέχρι νεωτέρας» τις εμπορικές πτήσεις από και προς την Ινδία, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, προστέθηκε και το Κουβέιτ.
Μάλιστα, οι κάτοικοι του Κουβέιτ που είχαν πάει στην Ινδία δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους παρά μόνο αν μείνουν προηγουμένως σε καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών σε μια τρίτη χώρα.
Στο Κουβέιτ, σχεδόν το 70% του πληθυσμού είναι αλλοδαποί και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εκατοντάδες χιλιάδες Ινδοί εργαζόμενοι.

Άλλες χώρες

Επίσης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διακόπτουν τις πτήσεις από και προς την Ινδία από την Κυριακή 25/4 και για τουλάχιστον δέκα ημέρες.
Το ίδιο μέτρο αποφάσισε να λάβει και ο Καναδάς και για το Πακιστάν για διάστημα 30 ημερών.
Τέλος, οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ινδία, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης