Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία - κορωνοϊός: Παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη ημέρα – Πάνω από 346.700 μολύνσεις και 2.624 νεκροί

Ινδία - κορωνοϊός: Παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη ημέρα – Πάνω από 346.700 μολύνσεις και 2.624 νεκροί

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, κατέγραψε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Ινδία, με 346.786 νέες μολύνσεις, την ώρα που τα νοσοκομεία αναζητούν απεγνωσμένα οξυγόνο για τους ασθενείς με covid-19.
Στην Ινδία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταγράφεται ένας νέος θάνατος από covid-19 σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά στο Νέο Δελχί.
Το σύστημα υγείας της ινδικής πρωτεύουσας καταρρέει υπό το βάρος των ασθενών και ήδη η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για τη μεταφορά οξυγόνου από τις μακρινές περιοχές της χώρας.
Πάντως, πολλά νοσοκομεία και σε άλλες περιοχές της χώρας ανακοινώνουν ότι δεν διαθέτουν άλλα αποθέματα οξυγόνου.
Στο μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ασθενείς με covid-19 στις πόλεις Ζαϊπούρ και Αμριτσάρ πέθαναν λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Η εικόνα το τελευταίο 24ωρο

Η Ινδία , μια χώρα με 1,3 δισεκ. κατοίκους, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 16,6 εκατ. κρούσματα covid-19 και 189.544 θανάτους.
Μάλιστα, την Πέμπτη 22/4 ξεπέρασε το ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ (297.430 μολύνσεις)που μέχρι πρότινος κατείχαν το ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο, , καθιστώντας τη χώρα επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα που σε άλλες περιοχές του κόσμου δείχνει σημάδια ύφεσης.
Στο μεταξύ, 2.624 ασθενείς με covid-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην Ινδία, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες μέχρι στιγμής.
Σημειώνεται ότι αποτεφρωτήρια στο Νέο Δελχί έχουν προειδοποιήσει ότι έχουν γεμίσει και έχουν ζητήσει από τις οικογένειες των νεκρών να περιμένουν.
Πάντως, κάποιοι εκτιμούν ότι ένα πιο επικίνδυνο, παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού πιθανώς να ευθύνεται για την έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης