Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την Κριμαία – Είναι αντίπαλός μας και όχι εταίρος

Ρωσία: Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την Κριμαία – Είναι αντίπαλός μας και όχι εταίρος
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίπαλός μας και κάνουν οτιδήποτε μπορεί να υπονομεύσει την θέση της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov
Σχετικά Άρθρα

Αντίπαλο αποκάλεσε σήμερα το Κρεμλίνο της ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι τα πολεμικά τους πλοία πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξή τους στην Μαύρη Θάλασσα ως πρόκληση σχεδιασμένη για να δοκιμάσει τα νεύρα της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.

Σκληρή γλώσσα

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίπαλός μας και κάνουν οτιδήποτε που μπορεί να υπονομεύσει την θέση της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία επικαλείται το Reuters.
«Δεν βλέπουμε κανένα άλλο στοιχείο στην προσέγγισή τους. Αυτά είναι τα συμπεράσματά μας», δήλωσε ο Ριαμπκόφ.
Το σχόλιό του ήταν μια αιχμηρή απόκλιση από τη συνήθη γλώσσα που χρησιμοποιεί η Μόσχα, η οποία συχνά αναφερόμενη κατά το παρελθόν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις χαρακτήριζε ως «εταίρο».

Κλιμάκωση

Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία αναμένεται να καταπλεύσουν στην Μαύρη Θάλασσα την στιγμή που κλιμακώνεται η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών, στην οποία έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι σήμερα 14.000 άνθρωποι.
Νωρίτερα σήμερα, πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε στο Ria Novosti ότι η Ουάσιγκτον ενημέρωσε την Άγκυρα για την διέλευση δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα, στην οποία θα παραμείνουν από τις 14-15 Απριλίου έως τις 4-5 Μαΐου, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Η επιχειρησιακή παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα έχει «χαρακτήρα ρουτίνας», οι ΗΠΑ συντονίζουν τις ενέργειες αυτές με την τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο της Συνθήκης του Μοντρέ, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης