Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) και Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ) συζήτησαν για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία

tags :
Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) και Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ) συζήτησαν για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department,  o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg συζήτησαν την "άμεση ανάγκη η Ρωσία να σταματήσει την επιθετική στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και στην κατεχόμενη Κριμαία 

Σχετικά Άρθρα

Διάλογο με αντικείμενο τη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία και άλλα ζητήματα πριν από την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα είχαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες συζήτησαν την «άμεση ανάγκη η Ρωσία να σταματήσει την επιθετική στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και στην κατεχόμενη Κριμαία», καθώς και τις προοπτικές για την προώθηση ειρήνης στο Αφγανιστάν, ανέφερε το State Department σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Θα υπάρξουν συνέπειες»

Τη ίδια ωρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken προειδοποίησε την Κυριακή 11 Απριλίου ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» σε περίπτωση ρωσικής «επίθεσης» στην Ουκρανία, εκφράζοντας «την ανησυχία» των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.»
«Υπάρχουν περισσότερα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 2014, κατά την πρώτη ρωσική εισβολή», εκτίμησε ο υπουργός σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα στο δίκτυο NBC, επαναλαμβάνοντας μια εκτίμηση που είχε διατυπώσει τις προηγούμενες ημέρες ο Λευκός Οίκος.

Ευρωπαίοι

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Joe Biden ήταν πολύ σαφής: αν η Ρωσία ενεργήσει με απερίσκεπτο ή επιθετικό τρόπο, θα υπάρξουν κόστη, συνέπειες", πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίζει το είδος ενδεχόμενων αντιποίνων.
Ο Antony Blinken που συζήτησε το θέμα , Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 τηλεφωνικώς με τον Γάλλο και τον Γερμανό ομόλογό του, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ και «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους μοιράζονται την ίδια ανησυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης