Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πιέσεις 14% στην μετοχή της Πειραιώς – Μεγάλο ανεκτέλεστο στο παράγωγο στα 0,1920 ευρώ

Πιέσεις 14% στην μετοχή της Πειραιώς – Μεγάλο ανεκτέλεστο στο παράγωγο στα 0,1920 ευρώ
Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πρέπει να καλύψει μέρος της μεγάλης διαφοράς που έχει σε αποτίμηση με τις άλλες τράπεζες, προκύπτει το συμπέρασμα ότι με όρους P/BV η Πειραιώς θα πρέπει να βρεθεί μεταξύ 0,35 με 0,38
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλες απώλειες κατέγραψε από το ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κλείνοντας τελικά στα 0,2542 ευρώ με απώλειες 13,54% και όγκο 12,2 εκατ. τεμάχια.
Ουσιαστικά ο τρόπος που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου και το dilution στους μετόχους έχουν οδηγήσει τη μετοχή σε τεράστιες απώλειες άνω του 80% από την αρχή του έτους και μάλιστα με την αγορά να είναι ανοδική!
Μεθαύριο 14/4 θα σταματήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών προκειμένου να γίνει το reverse split και θα επανέλθουν οι νέες μετοχές προς διαπραγμάτευση στις 19/4.
Αν ένας επενδυτής κατέχει σήμερα 1000 μετοχές της Πειραιώς, στις 19/4 θα έχει 60 μετοχές.
Στο συμβόλαιο Ιουνίου της μετοχής συνεχίζεται η εικόνα των προηγούμενων ημερών, δηλαδή μεγάλο ανεκτέλεστο στην πλευρά των πωλητών.
Συγκεκριμένα στη χαμηλότερη τιμή που λαμβάνει σήμερα το ΣΜΕ είναι 0,1920 ευρώ και εκεί πουλάνε 8,8 χιλ. συμβόλαια ενώ ο συνολικός όγκος είναι 430 ΣΜΕ.
Η μετοχή συνεχίζει να υποχωρεί καθώς η τιμή της αύξησης θα γίνει σε χαμηλό επίπεδο με βάση και την προσαρμοσμένη τιμή.

Πόσο θα αποτιμάται η Πειραιώς μετά την αύξηση κεφαλαίου με όρους P/BV;

Η Πειραιώς μετά την αύξηση κεφαλαίου θα έχει αποτίμηση 1,3 δισεκ. ευρώ δια 4,5 δισεκ. που θα απομείνουν τα κεφάλαια μετά την εξυγίανση 0,28 P/BV χρηματιστηριακή τιμή προς λογιστική αξία.
Με όρους προ εξυγίανσης, η Πειραιώς θα βρεθεί για μικρό διάστημα με 9,5 δισεκ. κεφάλαια αλλά θα πρέπει να δαπανήσει 5 δισεκ. για εξυγίανση, οπότε θα μειωθούν στα 4,5 δισεκ.
Για λίγο λοιπόν η Πειραιώς θα έχει αποτίμηση 0,13 P/BV.
Όμως λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πρέπει να καλύψει μέρος της μεγάλης διαφοράς που έχει σε αποτίμηση με τις άλλες τράπεζες, προκύπτει το συμπέρασμα ότι με όρους P/BV η Πειραιώς θα πρέπει να βρεθεί μεταξύ 0,35 με 0,38.
Με παραδοχή το 0,38 και γνωρίζοντας τον παρανομαστή τα 4,5 δισεκ. που θα είναι τα τελικά κεφάλαια της Πειραιώς, η χρηματιστηριακή αξία θα φθάσει στα 1,8 δισεκ. ευρώ.
Το 1,8 δισεκ. ευρώ σημαίνει 1,5 ευρώ από 1 ευρώ την τιμή της αύξησης κεφαλαίου. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης