Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποκλιμάκωση της πανδημίας, στην Ελλάδα με 8.885 νεκρούς - Μειώνονται τα κρούσματα στα 1.718, ανοίγουν τα Λύκεια (12/4)

Αποκλιμάκωση της πανδημίας, στην Ελλάδα με 8.885 νεκρούς - Μειώνονται τα κρούσματα στα 1.718, ανοίγουν τα Λύκεια (12/4)
Αγωνία για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν και σήμερα εκφράζουν οι ειδικοί

(συνεχές upd) Aποκλιμάκωση παρουσιάζει η εικόνα της πανδημίας τα τελευταία 24ωρα γεγονός που, εάν συνεχιστεί, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση, να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ενόψει και του Πάσχα.
Από τα self tests ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων τη Δευτέρα 12/4 προέκυψαν 258 κρούσματα με τον δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται στο 0,3%.  
Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, σε 1.718 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοΐού, με τα 193 από αυτά να έχουν εντοπιστεί με self test μεταξύ μαθητών Λυκείου και εκπαιδευτικών.
Άλλοι 52 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 8.885 ενώ 780 παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Τα πρωτεία στην πανδημία εξακολουθεί να διατηρεί η Αττική με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στις 11/4/2021 στην Αττική καταγράφονται 839 από τα συνολικά 1.718 κρούσματα, ενώ 186 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.
Η Αχαΐα μετρά 57 κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 295.480 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.067 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί - Στο 0,3% η θετικότητα

Στο 0,3% βρίσκεται η θετικότητα στα self-tests, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.
Από τις 8 το πρωί της Κυριακής (11/4/2021) σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό).
Οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν στις 12/4 στα σχολεία.

Παπαευαγγέλου: Πιθανός ο εμβολιασμός των μαθητών πριν από τη νέα σχολική χρονιά

Την ελπίδα, πως μέχρι το φθινόπωρο 2021 θα έχει εγκριθεί και στην Ελλάδα το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 – 15 ετών εξέφρασε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου
«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου στον ΣΚΑΙ δεδομένου πως η διαδικασία αδειοδότησης έχει κινηθεί γρήγορα μέχρι σήμερα.
«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση έχουν ξεκινήσει
Όπως ανέφερε ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα.
Για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, είπε προσθέτοντας πως οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά, δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Εξαδάκτυλος: Αγωνία για τις εικόνες συνωστισμού, δύσκολη η Μεγάλη Δευτέρα

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού, που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Σφίγγεται το στομάχι μας, αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε για αυτό ακριβώς υπήρχε η πρόβλεψη για τρίωρα ραντεβού στα μαγαζιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
«Φοβάμαι ότι η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας.
Κάνω έκκληση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες ρυθμίσεις να μην τις εξαντλούμε.
Αυτές οι εικόνες μετά από μερικές εβδομάδες θα αφήσουν αποτύπωμα.
Προσπαθούμε να το αντέξουμε αυτό το άνοιγμα», επισήμανε και πρόσθεσε:
«Αυτή τη στιγμή οι κλίνες είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατειλημμένες.
Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση για ανάγκη για νοσηλείες θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν».

Υπερτιμημένα τα self test

Αναφορικά με τα self test και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι το εν λόγω test παρουσιάζεται υπερτιμημένο, αφού έχει τρεις βασικές αδυναμίες:
Είναι επαρκές επικουρικά, όχι από μόνο του, η σωστή λήψη είναι δυσάρεστη ενώ είναι αναγκαία η ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος.

Το αποτύπωμα των σχολείων

«Το αποτύπωμα της λειτουργίας των λυκείων θα το δούμε τη Μεγάλη Δευτέρα.
Δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει από που προέρχονται οι περισσότερες μολύνσεις, όλες οι δραστηριότητες συμβάλλουν.
Είμαστε σε ένα σημείο που αξίζει τον κόπο να μην μας καταβάλλει η κόπωση.
Το 1919 στα τέλη ενός 3ου πανδημικού κύματος υπήρξε κόπωση και ακολούθησε ένα τέταρτο κύμα πολύ χειρότερο.
Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος αν θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε ή ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο Πάσχα, εξέφρασε την ευχή να είναι οι λιγότερες οι οικογένειες που αγωνιούν για δικούς τους ανθρώπους, να είναι λιγότεροι οι διασωληνωμένοι και να έχουν μία μικρή ανάπαυλα οι χιλιάδες γιατροί, που παλεύουν εδώ και 13 μήνες.

Η εικόνα της πανδημίας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.718 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid -19 την Κυριακή (11/4/2021). Εκ των κρουσμάτων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 295.480 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.067 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 8.885 νεκροί

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid – 19 είναι 52 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.885 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 780 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67έτη.
To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.859 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 460 (ημερήσια μεταβολή -8.73%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 515 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.3 έως 103 έτη).

1_16.JPG




3_11.JPG


Οι εισαγωγές νέωνασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 460 (ημερήσια μεταβολή -8.73%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 515ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι79 έτη (εύρος 0.3 έως 103 έτη).

4_6.JPG

5_5.JPG

3_12.JPG

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης