Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Κινητά σε ρόλο Big Brother στις παμπ - Απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εφαρμογή ιχνηλάτησης

Μεγάλη Βρετανία: Κινητά σε ρόλο Big Brother στις παμπ - Απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εφαρμογή ιχνηλάτησης
Όποιος πολίτης επιθυμεί να απολαύσει, πλέον, την μπίρα του σε κάποια παμπ του Λονδίνου θα είναι αναγκασμένος να παραδίδει το κινητό του στον αρμόδιο υπάλληλο
Σχετικά Άρθρα

Με τα κινητά σε ρόλο Big Brother σκοπεύει να… αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, με τις ελευθερίες των πολιτών να περιορίζονται με αφορμή την πανδημική κρίση ολοένα περισσότερο.
Σύμφωνα με αναφορές στη βρετανική εφημερίδα London Telegraph, όποιος πολίτης επιθυμεί να απολαύσει, πλέον, την μπίρα του σε κάποια παμπ του Λονδίνου θα είναι αναγκασμένος να παραδίδει το κινητό του στον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος θα ελέγχει αν είναι εγγεγραμμένος στην κυβερνητική πλατφόρμα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή οι καταστηματάρχες δεν τηρήσουν την προαναφερθείσα οδηγία, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 λιρών – εφόσον διαπιστωθεί ότι δέχτηκαν να σερβίρουν πολίτες οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην εν λόγω πλατφόρμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, εάν κάποιος επιλέξει να κάνει check in με τον επίσημο QR κωδικό θα πρέπει να ελέγξει την οθόνη του τηλεφώνου του για να βεβαιωθεί ότι αυτό έχει γίνει επιτυχώς.
Σημειώνεται δε πως, παρά την ύπαρξη κουμπιού «select» (επιλογή), τόσο η εφαρμογή όσο και η εγγραφή στο μητρώο ιχνηλάτησης είναι υποχρεωτικές.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια κακοήθη εφαρμογή ανίχνευσης που δεν έχει εθελοντικό χαρακτήρα και επιβάλλεται διά νόμου.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Boris Johnson «επιβράβευσε» τους Βρετανούς πρόσφατα ανακοινώνοντας ότι δεν θα χρειαζόταν διαβατήρια εμβολίων για να μπουν σε παμπ, ωστόσο αυτή η πολιτική υπονομεύει την ελευθερία των Βρετανών πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης